Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πλακιωτάκης: Προσεχώς η άρση περιορισμών από και προς τα νησιά

0htyjtutyut

Το χρονοδιάγραμμα που αφορά την άρση των μετακινήσεων από και προς την νησιωτική χώρα, παρουσίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (4/5) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκη.
Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε πως τα μέτρα που θα αφορούν τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις.
Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνονται, όπως προανήγγειλε, μικρότερη επιβίβαση στα κατά 50%, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.
«Καταφέραμε και περιορίσαμε τα κρούσματα στα νησιά. Για να προστατέψουμε την υγεία των νησιωτών. Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας» τόνισε σχετικά με μέτρα που ελήφθησαν στην προηγούμενη φάση.
Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοϊα με 15 εκατομμύρια ευρώ «καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας» είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοϊας από ευρωπαϊκούς πόρους.
Αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι έχουν μηδενιστεί «λόγω της επαγρύπνησης και της ετοιμότητας των στελεχών του Λιμενικού. Προστατεύουμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της ΕΕ».
Σχολιάζοντας την παρενόχληση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από τουρκικά μαχητικά, έκανε λόγο για «μια ακόμα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, που την εκθέτει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».
«Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους ούτε στον Έβρο ούτε στο Αιγαίο» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός απέρριψε το σενάριο περί πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι «η συνέχιση της επιτυχημένης διαχείριση της επιδημίας και η στήριξη της κοινωνίας. Στην ατζέντα μας δεν υπάρχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή».
Τέλος, χαρακτήρισε «μεμονωμένο, τραγικό και ατυχές» το περιστατικό με το διπλό φονικό στα Ανώγεια της Κρήτης, εκφράζοντας την ελπίδα να επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter