Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα ζητά η Αντιπεριφέρεια

0επιβατες

Με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπουλου- Μπόγρη ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την ενίσχυση των δρομολογίων των πλοίων προς Αίγινα και Σαλαμίνα.
Η επιστολή συντάχθηκε αφού εξετάσθηκαν τα αιτήματα των κατοίκων, αλλά και των φορέων των νησιών για τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Αττική, στο πλαίσιο του δυνατού και με δεδομένη την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ορισθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊου.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να υπάρξει απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα προκειμένου να δύνανται να επιστρέψουν στο νησί τα απορριμματοφόρα του Δήμου, φορτηγά για ανεφοδιασμό ειδών πρώτης ανάγκης και ασθενείς που πρέπει να επισκέπτονται τακτικά νοσηλευτικά ιδρύματα του Πειραιά ή/και της Αθήνας.
Επίσης, ζητήθηκε να αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς τη Σαλαμίνα κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες που μετακινούνται οι εργαζόμενοι από και προς τις εργασίες τους.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κα Θεοδωρακοπούλου με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κο Κυριαζόπουλο, αφού τον ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία, του ζήτησε να εξετάσει θετικά την επιστολή και να εγκρίνει τα αιτήματα των κατοίκων

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter