Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χρ. Λαμπρίδης: Προτεραιότητα και της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ είναι να υπάρξει ανάπτυξη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

0ALEXANDROUPOLILIMANI

Προτεραιότητα και της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ είναι να υπάρξει ανάπτυξη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Τούτο ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, «Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αύριο» ο γ.γ. του ΥΝΝΠ κ. Χρ. Λαμπρίδης. Ειδικότερα όπως ανέφερε προτεραιότητα και της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ είναι να υπάρξει ανάπτυξη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η οποία έχει μια πολύ μεγάλη χερσαία ζώνη και η οποία τα τελευταία χρόνια μένει ανεκμετάλλευτη, και τόνισε πως «το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει οικονομικό τεχνικό και νομικό σύμβουλο, σημειώνοντας ότι ασκούνται πιέσεις ώστε να υπάρξει γρήγορα διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού.
Όπως διευκρίνισε , «το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των λιμανιών βγήκε σε διαβούλευση, έχει τελειώσει η διαβούλευση και βρίσκεται στην γενική γραμματεία της κυβέρνησης, πάμε λοιπόν σε διατήρηση δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών και στην δυνατότητα σε συγκεκριμένες εκτάσεις και περιοχές όπου θα πραγματοποιούνται ιδιωτικές επενδύσεις.»
«Η σχέση λιμανιού πόλης είναι μια σχέση καθοριστική όχι μόνο για την λειτουργία της πόλης αλλά για την δημιουργία του ίδιου του λιμανιού,» είπε ο κ. Λαμπρίδης και πρόσθεσε. « Αν κάποιος πει ότι, στην Αλεξανδρούπολη η μη ανάπτυξη του λιμανιού αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία, θα μπορούσα να πω ότι η μη ανάπτυξη του λιμανιού σημαίνει μια ευκαιρία, μια ευκαιρία ώστε η μεθοδική ανάπτυξη να γίνει με όρους και προϋποθέσεις και σε διάλογο με την κοινωνία, ώστε να μπορέσει η κοινωνία να έχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από αυτήν την ανάπτυξη, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό.»
Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τους σύγχρονους προβληματισμούς ,προκλήσεις, σχεδιασμούς και πρακτικές για το μέλλον του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν , το δημογραφικό, οι αναπτυξιακές δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, η γεωπολιτική και το νέο περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter