Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

LEVANTE FERRIES : Αγορά του ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ και (προσωρινό) πάγωμα στην αγορά του ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

0LevanteFerries

Συνεχίζονται οι εξελίξεις και οι διεργασίες στο Ιόνιο. Μετά την αποχώρηση της KEFALONIA LINES από τις γραμμές της Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, LEVANTE FERRIES, προχώρησε σε ακόμα μία κίνηση, στην αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ.
Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκε μέχρι πρότινος στη Ζακυνθινή εταιρεία ΖΑΝΤΕ FERRIES (ΑΝΜΕΖ) και μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο παραλίγο να περάσει στα χέρια της ανταγωνίστριας εταιρείας, KEFALONIAN LINES. Η συγκεκριμένη αγορά διακόπηκε μέσω ασφαλιστικών μέτρων από την LEVANTE FERRIES, καθώς το πλοίο ήταν ενταγμένο στην κοινοπραξία της IONIAN GROUP, όπου μετείχαν και οι 2 ζακυνθινές εταιρείες. Οι όροι της συμφωνίας, βάσει της οποίας συστάθηκε η κοινοπραξία δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.
Μέσα στο σαββατοκύριακο ανακοινώθηκε η πώληση του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ, στη LEVANTE FERRIES, ανεβάζοντας (ουσιαστικά) τον αριθμό των πλοίων της σε 4, εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί τελικά και η πώληση του Ε/Γ-0/Γ ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.
Μπλόκο στην πώληση του ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Εμπλοκή όμως παρουσιάστηκε στην πώληση του Ε/Γ –Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ από την KEFALONIAN LINES σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Θεοδόση, καθώς οι πλοιοκτήτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1, μπλοκάρουν τη διαδικασία και αξιώνουν από την KEFALONIAN LINES την επισκευή και παράδοση του πλοίου τους στους ιδιοκτήτες του, όπως προβλέπεται και στο ναυλοσύμφωνο που είναι σε ισχύ.
Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται πολλούς μήνες δεμένο στην επισκευαστική ζώνη του ΝΜΔ.
Αν λάβουμε υπόψη μας πως το ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ήδη είχε ξεκινήσει να βάφεται στα χρώματα της επόμενης εταιρείας του, εκτιμούμε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Επίσης, με τον διπλασιασμό του στόλου της LEVANTE FERRIES αλλά και την απόλυτη κυριαρχία της στα Νότια Επτάνησα θεωρούμε πολλή πιθανή την επέκταση της σε νέες γραμμές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter