Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υποψήφιος αγοραστής και για την Attica Group δηλώνει ο Grimaldi

Emanuele Grimaldi2165

Υποψήφιος αγοραστής και στην περίπτωση υπάρξει πώληση της Attica Group δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Emanuele Grimaldi, διευθύνων σύμβουλος του ταλικού ομίλου Grimaldi Group.

Ο κ. Grimaldi, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα στο πλαίσιο του ΧΧΙΙ Euromed Convention, σημείωσε ότι οι «Μινωικές Γραμμές», θυγατρική του ομίλου Grimaldi, έχουν μηδενικό χρέος και ως εκ τούτου είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία, μη αποκλείοντας και την εξαγορά του ομίλου Attica.

«Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν ξέρουμε τι θα παρουσιαστεί, αλλά εξετάζουμε τα πάντα».

Στην ερώτηση αν αφορά αυτό και την Attica Group, δεν το απέκλεισε.

«Θέλουμε αύξηση μεριδίου με κερδοφορία» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρξει ευκαιρία, ο όμιλος του θα αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ελλάδα με τα δικά του πλοία.

Επίσης ανακοίνωσε ότι μέχρι τον προσεχή Απρίλιο του 2019, θα τοποθετηθούν scrubbers στα τρία πλοία των Μινωικών Γραμμών, δυο συμβατικά και ένα ταχύπλοο, τα οποία όπως είπε είναι καταπληκτικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Emanuele Grimaldi, παρουσίασε μια πληρη εικόνα των αποτελεσμάτων, των έργων και της διεθνούς ανάπτυξης του πρώτου ιταλικού ναυτιλιακού ομίλου και του πρώτου ευρωπαίου παίκτη στις θαλάσσιες αρτηρίες, όπως είπε.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, στο στόλο του Ομίλου αναμένεται να ενταχθούν 12 υπερσύγχρονα «πράσινα» πλοία, που θα μειώσουν τις εκπομπές αέριων ρύπων και θα αποτελέσουν τις νέες ναυαρχίδες του παγκόσμιου στόλου για τις εμπορευματικές μεταφορές, τόσο για το μέγεθός τους όσο και για τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό καθώς μέσα στα λιμάνια θα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων αφού θα χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου. Ακόμα, εκτός από αυτά τα νέα πλοία, μέχρι το 2020 θα παραδοθούν 7 πλοία PCTC για τις υπηρεσίες του Ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μινωικές Γραμμές ολοκληρώνουν το 2018 με κέρδος, εκκαθαρίζοντας το σύνολο του χρέους τους ενώ δρομολόγησαν νέες γραμμές μεταξύ Πειραιά και Χανίων (Κρήτης) και μεταξύ Ηρακλείου (Κρήτης) και Κυκλάδων, απασχολώντας μονάδες με ελληνική σημαία και ελληνικό προσωπικό, και δημιουργούν κέρδη και θέσεις εργασίας.

«Η ανάπτυξή μας βασίζεται στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο, τόσο στην ξηρά όσο και στο πλοίο» - δήλωσε ο Emanuele Grimaldi.

Έχουμε επιλέξει να είμαστε βαθιά ριζωμένοι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε.

Ως εκ τούτου, από συνολικά 15.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, 12.000 περίπου είναι ευρωπαίοι πολίτες, ενώ οι υπόλοιποι 3.000 προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες, η Ινδία ή η Νότια Αμερική και η Αφρική. πολυπολιτισμικό προσανατολισμό.

Η πλειοψηφία των προμηθευτριών εταιριών που εργαζόμαστε είναι κυρίως ευρωπαϊκές, εκ των οποίων το 39% είναι ιταλικά, 22% φινλανδικά και το 30% με έδρα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter