Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατέπλευσε στον Πειραιά το «World Champion Jet» της SeaJet

SeaJet

Kατέπλευσε σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενο από την Δανία, το νέο απόκτημα της SeaJet, το θηριώδες ταχύπλοο «World Champion Jet», το οποίο μπορεί να μεταφέρει 1.055 επιβάτες και 215 ΙΧ οχήματα με μια υπηρεσιακή ταχύτητα 47 ν.μιλίων την ώρα ! Το νέο απόκτημα της SeaJet ναυπηγήθηκε το 2000 στα ναυπηγεία Austal της Αυστραλίας, έχει μήκος 86,60 μέτρα, πλάτος 24,40 μέτρα και βύθισμα 3,20 μέτρα.

Όταν ναυπηγήθηκε μπήκε αμέσως στα Ρεκόρ Γκίνες μιας και μπορούσε να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 50 ν.μιλίων την ώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Δανία μέχρι και τον Πειραιά έπιασε ακόμη και 44 ν. μίλια την ώρα.

Σύμφωνα με τον ως τώρα προγραμματισμό της εταιρίας το νέο απόκτημα της θα δρομολογηθεί στην γραμμή που συνδέει τον Πειραιά με τις Κυκλάδες, στις οποίες αξίζει κανείς να υπενθυμίσει ότι η SeaJet διαθέτει δικές της βάσεις στην Μύκονο και στην Σαντορίνη.

Η SeaJet διαθέτει σήμερα έναν στόλο ο οποίος αποτελείται συνολικά από 19 μονάδες μαζί με το «World Champion Jet» εκ των οποίων οι τρείς είναι συμβατικές μονάδες και οι υπόλοιπες ταχύπλοες.

Αναλυτικά έχει :

- Εν ενεργεία δύο συμβατικά ε/γ-ο/γ πλοία και δέκα ταχύπλοα.
- Σε μετασκευή εκσυγχρονισμού δύο ταχύπλοα και ένα συμβατικό
- Σε αργία τρία ταχύπλοα.

Σχεδόν κάθε χρόνο η εταιρία αυξάνει και ενισχύει τον στόλο των πλοίων της, ενώ φέτος για πρώτη φορά δραστηριοποιήθηκε και με ένα συμβατικό στο Αιγαίο, ενώ άλλο ένα συμβατικό είχε ναυλώσει στις Αζόρες.

Όπως είναι φυσικό η έντονη κινητικότητα της SeaJet στην αγορά πλοίων ενισχύει τα σενάρια που την θέλουν να αποκτά σύντομα και άλλο ένα ταχύπλοο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter