Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πιλοτική εφαρμογή από 1ης Ιουλίου

0επιβατες

Ένταξη της επιδότησης των καυσίμων στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου με στόχο οι κάτοικοι των νησιών να μετακινούνται δίκαια και εντός της νησιωτικής τους ενότητας εξήγγειλε χθες από του βήματος του 14ου Περιφερειακού Συνέδριου που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου είπε ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1ης Ιουλίου 2018 ενώ, δεσμεύθηκε να εξεταστούν οι προϋποθέσεις, κατόπιν αιτημάτων, για την ένταξη και των καυσίμων.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της χρήσης κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για τη χρηματοδότηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα νησιά του Αιγαίου έθεσε πρόσφατα ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος» Νότης Μαριάς στην επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, η οποία από την πλευρά της τόνισε πως «είναι και ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εφαρμογή του «πολυσυζητημένου» μέτρου έχει εκτιμηθεί ότι «θα αλλάξει τον επιχειρησιακό χάρτη» της ακτοπλοΐας μεταξύ των νησιωτικών συγκροτημάτων του Αιγαίου κατά κύριο λόγο. Μετά την πρωθυπουργική αναφορά αναμένονται με ενδιαφέρον οι σχετικές ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για θέματα οικονομίας και ναυτιλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter