Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μαθητικά, πολιτιστικά ταξίδια με συνοδοιπόρο το απέραντο γαλάζιο

0μαθητές

Ο καιρός σίγουρα δεν τους φοβίζει. Λόγω ηλικίας αλλά και λόγω κουλτούρας. Οι ξένοι άλλωστε τιμούν κατά κόρον το γνωμικό του Νίτσε που λέει πως...«από τότε που ο άνεμος μου εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους». Γι' αυτό λοιπόν μαθαίνουν από μικροί να πηγαίνουν διακοπές και να χαίρονται τη φύση, σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Τι καλύτερο όμως, όταν οι μαθητικές εκδρομές συνοδεύονται από έξυπνα εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα τον πολιτισμό και μάλιστα εκείνον που εστιάζει στη γειτνίαση; Ποιο όμως είναι το ιδανικό περιβάλλον για να παίξεις, να γνωριστείς με άλλους συνομήλικούς σου και να ανασυγκροτήσεις τις εικόνες και τις εμπειρίες που αποκόμισες από την εκδρομή σου; Μα φυσικά το απέραντο γαλάζιο!
Το «Travel Game» είναι ένα έξυπνο εκπαιδευτικό, εξαήμερο ταξιδιωτικό παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές της Ιταλίας οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν με πλοίο στην Ισπανία ή την Ελλάδα, χώρες που συνδέονται εύκολα και με τα πλοία. Μαθητές από διάφορα σχολεία της Ιταλίας, που δεν έχουν ξαναβρεθεί μεταξύ τους, έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να οργανωθούν για την πολιτιστική εμπειρία που τους περιμένει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.
Από κει, θα επισκεφθούν πολιτιστικούς χώρους και σημαντικά αξιοθέατα στις διάφορες πόλεις της κάθε χώρας που θα επισκεφθούν-σε σχέση με το λιμάνι που θα πιάσουν- και κατά την επιστροφή τους μέσα στο πλοίο, θα συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι γνώσεων που αποκόμισαν από τους χώρους που επισκέφθηκαν. Θα κληθούν να απαντήσουν ερωτήσεις για την Ακρόπολη και το μουσείο της, τον Παρθενώνα, τους Δελφούς, τις Μυκήνες, ή το κάστρο της Βαρκελώνης, το μουσείο Τέχνης της Καταλονίας, ανάλογα με τη χώρα που θα επιλέξουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter