Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύσκεψη στο ΥΝΝΠ για τα δρομολόγια της Golden Star Ferries

0golden star ferries

Συνάντηση έχει οριστεί για σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, μετά τις διαμαρτυρίες της εταιρείας Golden Star Ferries για κωλυσιεργία στην έγκριση των δρομολογίων επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου της Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες στον Σκάι, για το θέμα που ανέκυψε με τον εκ των συνιδιοκτητών της ακτοπλοϊκής εταιρείας Golden Star Ferries Γιώργο Στεφάνου, που το απόγευμα της Τρίτης προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας και απεργία πείνας έξω από το γραφείο του υπουργού, ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Στεφάνου μια ολιγοήμερη παράταση για να υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις, καθώς υπάρχει ένσταση άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας που αναφέρει ότι συμπίπτει ο χρόνος άφιξης του πλοίου της στη Σαντορίνη με αυτή του πλοίου της Golden Star Ferries.

To συγκεκριμένο λιμάνι, σημείωσε ο υπουργός, έχει υποστεί ρήγμα, έχει μία μόνο προβλήτα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει δύο πλοία ταυτόχρονα.

Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας με σημερινή του ανακοίνωση διευκρινίζει ότι απεστάλη στο νησί τεχνικό κλιμάκιο, ώστε να προσδιοριστεί το πρόβλημα και να βρεθεί λύση.

Τονίζει επίσης ότι ακολούθησαν συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και εκπροσώπους της εταιρείας όπου αποφασίστηκε να εκδοθεί πρώτα η τεχνική έκθεση για το λιμάνι της Σαντορίνης και στη συνέχεια να αναζητηθεί λύση για το θέμα των δρομολογίων.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου που προχώρησε σε απεργία πείνας, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Κουρουμπλής κωλυσιεργούσε την υπογραφή έγκρισης του δρομολογίων της εταιρείας του, δήλωσε χθες το απόγευμα μιλώντας στην τηλεόραση του «'Εψιλον»: «Είμαστε σε καλό δρόμο.

Η απεργία πείνας έχει τελειώσει. Αύριο έχουμε μία τελική συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας όλοι οι εμπλεκόμενοι και έως την Παρασκευή εκτιμώ ότι ο υπουργός θα υπογράψει τα δρομολόγια μας για να μπορέσουμε και εμείς από την εταιρεία μας να ανοίξουμε τα πλάνα».

Η λύση

Ωστόσο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τον εκπρόσωπο της Golden Star Ferries συμφωνήθηκε τελικά να υποβληθούν νέα δρομολόγια με διαφορά ενός τετάρτου στις αφιξοαναχωρήσεις στο λιμάνι της Σαντορίνης, προκειμένου να μη συμπίπτει το ένα πλοίο με το άλλο.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών έχει εγκρίνει για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Σούπερ Φέρρυ» της Golden Star Ferries από 13/04/2018 έως 31/10/2018 την εκτέλεση της γραμμής Ηράκλειο-Θήρα-Ίο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Άνδρο και Ραφήνα. Επίσης, για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Σούπερ Φέρρυ ΙΙ» της ίδιας εταιρείας τη γραμμή Ηράκλειο-Θήρα-Ίο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα.

Οι συνεντεύξεις

Νωρίτερα χθες το απόγευμα έδωσε συνέντευξη τύπου ο συνιδρυτής της Golden Star Ferries Δημήτρης Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις της εταιρείας του και επανέλαβε ότι ο κ. Κουρουμπλής μεροληπτεί σε βάρος της εταιρείας του.Λίγο αργότερα κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν και οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών Sea Jets και Aegean Speed Lines, οι οποίοι εμπλέκονται ως ανταγωνίστριες εταιρείες στις δρομολογήσεις πλοίων της Golden Star Ferries.

Τόσο ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος εκ μέρους της Sea Jets όσο και ο κ. Γιάννης Δεπάστας εκ μέρους της Aegean Speed Lines ζήτησαν να τηρηθεί η νομοθεσία που, όπως υποστήριξαν, δεν επιτρέπει εκπρόθεσμες δρομολογήσεις παρά μόνο εφόσον υπάρχουν συγκοινωνιακές ανάγκες, δεν διαταράσσονται οι ακτοπλοϊκές γραμμές και δεν γίνεται διάκριση σε βάρος των άλλων πλοιοκτητών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter