Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρχεται επίδομα για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά

agones 554

Μετά το νησιωτικό επίδομα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε πρόγραμμα επιδοματικής βοήθειας για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και τις εμπορικές μεταφορές από και προς τα νησιά της χώρας.
Στα μέσα Φεβρουαρίου όπως ανέφερε από την Κάλυμνο ο κ. Τσίπρας θα δημοσιευτεί το πόρισμα μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία, το οποίο θα προβλέπει επιδοτήσεις για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μόνιμων κατοίκων των νησιών και ανάλογη οικονομική στήριξη για τους εμπόρους που μεταφέρουν μέσω της θάλασσας αγαθά από και προς τα νησιά.
Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και σε πρώτη φάση θα αφορά μόνον τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο. Ο πρωθυπουργός ωστόσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην επέκταση των επιδοτήσεων σε όλα τα νησιά της χώρας από το 2019.
Η εξάμηνη φετινή υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να κοστίσει περίπου 50 εκατ. ευρώ, όμως η γεωγραφική και χρονική διεύρυνση από το 2019 αναμένεται να υπερδιπλασιάσει το κόστος, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει ήδη εξασφαλίσει την συγκατάθεση των θεσμών.
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter