Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα γραμμή στη Δυτική Mεσόγειο από την Attica Group

algeciras

Η Africa Morocco Link (AML) συγγενής εταιρεία του Ομίλου Attica Group ανακοίνωσε την έναρξη μία νέα γραμμής στη Δυτική Μεσόγειο.

Η γραμμή θα συνδέει την Νador του Μαρόκο με την Almería στην Ισπανία. Η γραμμή θα εξυπηρετείται με το πλοίο Diagoras το οποίο ξεκινά τα δρομολόγια από τις 15 Οκτωβρίου.

Η άλλη γραμμή που εξυπηρετεί η AML στη Δυτική Μεσόγειο είναι η Tanger-Algeciras.

Επισημαίνεται ότι εκτός απο την Δυτική Μεσόγειο κατά το α΄ εξάμηνο του 2017 η Attica Group δραστηριοποιήθηκε μέσω των θυγατρικών της στην Αδριατική θάλασσα και στην Ελληνική Ακτοπλοΐα με δώδεκα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, από τα οποία τα έντεκα είναι ιδιόκτητα και το ένα με σύμβαση μακροχρόνιας ναύλωσης.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 το συνολικό μεταφορικό έργο των πλοίων του Ομίλου ενισχύθηκε σε όλες τις κατηγορίες εσόδων με αύξηση κατά 5,4% στους επιβάτες, κατά 9,9% στα Ι.Χ. οχήματα και κατά 2,3% στα φορτηγά οχήματα.

Τα συνολικά δρομολόγια των πλοίων αυξήθηκαν κατά 4,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στην Αδριατική θάλασσα και ειδικότερα στις γραμμές Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα και Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπάρι (σε κοινοπραξία με την ΑΝΕΚ), το μεταφορικό έργο των πλοίων του Ομίλου, αυξήθηκε κατά 16,8%στους επιβάτες, κατά 14,2% στα Ι.Χ. οχήματα και κατά3,5% στα φορτηγά οχήματα.

Τα δρομολόγια των πλοίων στην Αδριατική αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με το α εξάμηνο 2016.Στην Ελληνική Ακτοπλοΐα και ειδικότερα στις γραμμές Πειραιάς-Κυκλάδες, Πειραιάς-Δωδεκάνησα, Πειραιάς-Ηράκλειο, Πειραιάς-Χανιά και Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, το α΄ εξάμηνο του 2017, εκτελώντας συνολικά 4,8%περισσότερα δρομολόγια από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, το μεταφορικό έργο του Ομίλου αυξήθηκε κατά4,3% στους επιβάτες, κατά 9,2% στα Ι.Χ. οχήματα, και κατά 1,7% στα φορτηγά οχήματα.

Στις γραμμές Ηρακλείου και Χανίων τα πλοία του Ομίλου λειτουργούν κοινοπρακτικά με την ΑΝΕΚ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter