Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας

2450708

Δεμένα θα μείνουν την ερχόμενη Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Οκτωβρίου τα καράβια στην Κέρκυρα, καθώς οι ναυτεργάτες ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας. Οι στάσεις θα διαρκούν τη Δευτέρα από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και την Τρίτη από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 04:00 το απόγευμα.

Η απόφαση των ναυτεργατών επήλθε μετά την «άκαρπη» όπως την χαρακτηρίζουν, συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, για θέματα που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας των πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά, αλλά και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου.

Στη συνάντηση, όπως καταγγέλλει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης, «οι πλοιοκτήτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ δύο εξ αυτών έστειλαν αναρμόδιους για τα θέματα εκπροσώπους τους».

Να σημειωθεί ότι οι ναυτεργάτες της περιοχής είχαν προειδοποιήσει προ ημερών ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα με εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Πορθμείων με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία στην Αθήνα, όπου και τότε η συνάντηση δεν έβγαλε «λευκό» καπνό.

«Τα αιτήματα αφορούν όλο το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών και η ακινησία των πλοίων κλειστού τύπου επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βιτουλαδίτης.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter