Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εξέλιξη η διαδικασία αποκόλλησης του Blue Star Patmos

blue star patmos 53

«Η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου από τα αβαθή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα δρομολόγια του πλοίου εκτελούνται κανονικά από το BLUE STAR NAXOS». Αυτό επισημαίνει σε απάντηση της η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ σε ερώτημα από 01.09.2017 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με την προσάραξη του πλοίου BLUE STAR PATMOS σε αβαθή κατά την είσοδο του στο λιμένα της Ίου, την περασμένη Τετάρτη.

Στην ίδια απάντηση σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών και τα αποτελέσματα του Ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένες, λόγω της επερχόμενης χαμηλής περιόδου κίνησης και της δυνατότητας κάλυψης των δρομολογίων του πλοίου με μεταδρομολογήσεις άλλων πλοίων του Ομίλου.

Επιπλέον «το γεγονός καλύπτεται πλήρως από τις υφιστάμενες ασφαλιστικές καλύψεις του πλοίου BLUE STAR PATMOS για αστική ευθύνη έναντι τρίτων (Protection & Indemnity) και για κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull & Machinery) από διεθνώς αναγνωρισμένους ασφαλιστικούς οίκους».
Σύμφωνα με τιςπληροφορίες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου.

Την Παρασκευή 01/09, με τη συνδρομή ρυμουλκών έγινε μία πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου.

Το "Blue Star Patmos" αποκολλήθηκε κατα περίπου 50 μέτρα ωστόσο εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για το λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εικόνα, δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.
Πάντως όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως με τη συνδρομή ρυμουλκών θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter