Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιχείρηση αποκόλλησης του «Βlue Star Patmos» - LIVE

blue star patmos 55333

Μέσα στο μεσημέρι της Παρασκευής με την συνδρομή ρυμουλκών αναμένεται να γίνει (δείτε εδώ live μετάδοση) επιχείρηση αποκόλλησης του οχηματαγωγού - επιβατηγού πλοίου Blue Star Patmos που είχε προσαράξει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε βραχώδη αβαθή κοντά στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή κάτι που δεν επηρεάζει την πλευστότητά του, ενώ η επιχείρηση αποκόλησης κρίθηκε αναγκαία καθώς υπάρχει έντονος κυματισμός και τα στελέχη των εταιρειών ναυαγιαίρεσης δεν θέλουν το πλοίο να υποστεί κάποια επιπλέον ζημιά.

Μετά την αποκόλληση του αναμένεται να υποβληθεί το συνολικό σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών και ρυμούλκησης από εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.Το πλοίο στη συνέχει αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Το «Blue Star Patmos», παρουσίασε αρχικά στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, η οποία πλέον έχει σταματήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί από σήμερα δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης η Blue Star Ferries είχε αναφέρει ότι «η κατάσταση του πλοίου της BLUE STAR PATMOS το οποίο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Εταιρίας προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου την Τετάρτη 30 Αυγούστου, παραμένει σταθερή.

Όπως η εταιρία ενημέρωσε οι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στο λιμένα της 'Ίου και έχουν όλοι προωθηθεί από εχθές στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρίας.

Επί του παρόντος η Εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της κατάστασης, με στόχο την ασφαλή και κατά το δυνατόν συντομότερη αποκόλληση του πλοίου από τα αβαθή.Τα δρομολόγια του BLUE STAR PATMOS εκτελούνται από το BLUE STAR NAXOS μετά από τροποποίηση δρομολογίων της εταιρίας.»

 

Πηγή: www.tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter