Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκινά η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων από την 1η Ιουνίου

newego LARGE t 1101 55449982 type13031

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της πόλης. Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου, σε λιγότερο από τρεις ώρες, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να μεταβούν στη Σκιάθο, σε 3,5 ώρες στην Σκόπελο ενώ μέχρι την Αλόννησο η διαδρομή θα διαρκεί συνολικά τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της "Hellenic Seaways", Άρη Κατσαΐτη, τον Ιούνιο τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται πέντε φορές την εβδομάδα -εκτός Τρίτης και Τετάρτης-, ενώ από τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα είναι καθημερινά.

Τα δρομολόγια θα εκτελεί το καταμαράν "Flying cat 4", χωρητικότητας 442 επιβατών και με ταχύτητα 40 κόμβων. Το καταμαράν θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί και η επιστροφή στην πόλη θα γίνεται στις 18.40. Η εταιρεία συνεχίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση για δεύτερη χρονιά. Σύμφωνα με τον κ.Κατσαΐτη, ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν συνολικά πέρσι ανήλθε στα 70.000 άτομα, ενώ φέτος εκτιμά ότι η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη.

Αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δημητριάδης, είπε ότι το εισιτήριο στοιχίζει 59 ευρώ, ενώ για το μετ'επιστροφής, η τιμή μειώνεται κατά 30% και διαμορφώνεται στα 100 ευρώ (από 118). Επίσης παρέχεται έκπτωση 50% σε φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά.

«Η Θεσσαλονίκη μόνο όφελος έχει από αυτήν τη σύνδεση» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Ανοιχτό το θέμα της σύνδεσης με τη Σμύρνη

Στις προσπάθειες να συνδεθεί ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη αναφέρθηκε ο διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways, Άρης Κατσαΐτης. "Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, οι οποίες προχώρησαν αρκετά, αλλά υπάρχουν ακόμη ζητήματα που αφορούν στα τέλη λιμένος της Σμύρνης" είπε ο κ.Κατσαΐτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σε όλες αυτές τις συζητήσεις η παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ήταν καταλυτική. "Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει κλείσει. Το μεταθέτουμε για την επόμενη χρονιά, αλλά παραμένει ανοιχτό" πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter