Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε πολεμικό μοτίβο η έκτακτη συνέλευση της Hellenic Seaways

hellenic1 thumb large thumb large

Ακόμη ένα επεισόδιο στη διελκυστίνδα για το ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς της Hellenic Seaways διαδραματίζεται, σήμερα Πέμπτη, στις 2 η ώρα το μεσημέρι στα γραφεία της, όπου συνέρχεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ύστερα από αίτημα της μεγαλομετόχου εταιρείας –συμφερόντων Γκριμάλντι– Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ. Οι Μινωικές, που κατέχουν το 48,53% της Hellenic Seaways και έχουν καταθέσει πρόταση εξαγοράς για το 40,5% που ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς, εγκαλούν τη διοίκηση της ακτοπλοϊκής, που τυγχάνει της στήριξης τόσο της Πειραιώς όσο και μπλοκ μικρότερων μετόχων με συνολικά άνω του 50% των δικαιωμάτων ψήφου, για θέματα διαχείρισης και επιδόσεων.

Στα θέματα που θα συζητηθούν κατόπιν της πρωτοβουλίας των Μινωικών, περιλαμβάνεται η πώληση του πλοίου «Highspeed 6» χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των Μινωικών και ο δικαιολογητικός λόγος της πώλησής του και της απόσυρσής του από την εκμετάλλευση ακτοπλοϊκών γραμμών, ο έλεγχος και η κατανομή ευθυνών όπως και η λήψη δικαστικών μέτρων για υπερβάσεις μετασκευών πλοίων και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της HSW μετά την τελευταία τακτική συνέλευση πέρυσι, οπότε και εκδιώχθηκαν οι εκπρόσωποι των Μινωικών από το διοικητικό συμβούλιο της HSW.

Πηγές της «Κ» αναφέρουν πως μέχρι την τελευταία στιγμή χθες καταβάλλονταν κάποιες προσπάθειες για να πέσουν οι «πολεμικοί» τόνοι, αλλά παραμένει άγνωστο εάν αυτές θα καρποφορήσουν σήμερα. Παράλληλα, ο εν εξελίξει διαγωνισμός της Πειραιώς για τη συμμετοχή της στη HSW έχει αρχίσει να εικάζεται πως ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος, λόγω πολύ χαμηλών προσφορών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αρχιτεκτονική του διαγωνισμού είναι τέτοια που επιτρέπει στην τράπεζα να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές.

Η ανάληψη των καθηκόντων του νέου διευθύνοντος συμβούλου αυτή την εβδομάδα στην τράπεζα ενδέχεται να βοηθήσει στην επίσπευση της διαδικασίας είτε αυτή οδηγηθεί σε αδιέξοδο είτε προχωρήσει, αναφέρουν ορισμένες πηγές. Ομως «οι εκτιμήσεις αυτές παραγνωρίζουν ότι η Πειραιώς συναξιολογεί τη συμμετοχή της στη HSW με την προσπάθεια αξιοποίησης όλων των συμμετοχών της στον κλάδο», αναφέρουν άλλες πληροφορίες.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter