Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου- Επιχειρήθηκε “κατάληψη” πλοίου από αγρότες

aktoploia apergia 460

Εκτεταμένης έκτασης επεισόδια σημειώνονται στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς αγρότες εισέβαλαν στη λιμενική ζώνη σε μία προσπάθεια να καταλάβουν πλοίο που ήταν εκεί ελλιμενισμένο για να μεταφέρουν ευπαθή γεωργικά προϊόντα στον Πειραιά ενώ συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ.


Οι αγρότες επεχείρησαν να επιβιβαστούν δια της βίας στο πλοίο με αποτέλεσμα τα επεισόδια να γενικευτούν καθώς το πλήρωμα επεχείρησε να τους απομακρύνει του καταπέλτη τον οποίο και σήκωσε στη συνέχεια. Με τη ρήψη φωτοβολίδων κατά του πλοίου οι ναυτεργάτες χρησιμοποίησαν τις μάνικες για την αποτροπή των χειρότερων αλλά και για την απώθηση των αγροτών.
Ωστόσο για να αποφευχθούν άλλοι κίνδυνοι το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι συγκεντρωμένοι αγρότες. Στη διάρκεια των επεισοδίων που επικράτησαν, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται εντός του χώρου του λιμανιού.
Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συγκληθεί εκτός απροόπτου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ προκειμένου να σταθμίσει τα γεγονότα , τις κυβερνητικές δεσμεύσεις αλλά και να εκτιμήσει το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
ΝΔ :Κοινή δήλωση κ. Πλακιωτάκη και Αθανασίου
Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την απεργία της Π.Ν.Ο., έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Ενώ η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται καθημερινά από τις ανεπιτυχείς και άστοχες πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι κάτοικοι της νησιωτικής χώρας, επιβαρυμένοι από τα οικονομικά δεινά και τις μεταναστευτικές ροές που υφίστανται, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα μετακίνησής τους καθώς και της μεταφοράς των εμπορευμάτων τους, τα οποία δημιουργούνται από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή σε σχέση με την απεργία των ναυτικών, υποδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επίσης, τα όσα δήλωσε χτες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, περί μη πρόθεσης της Κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας των ναυτικών, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας, μετά τη δυναμική της απεργίας των ναυτικών και τις πιέσεις του ναυτιλιακού κόσμου, ανέκρουσε πρύμναν για να κατευνάσουν την κοινωνική οργή και να περισώσουν ό,τι μπορούν από την κατάρρευσή τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε η ίδια με τις πολιτικές της, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή των νησιωτικών μας περιοχών και ταυτόχρονα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter