Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Μυτιλήνης στα σκαριά

lesbos 735x459

Η προοπτική της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σμύρνης με τη Μυτιλήνη από τον ερχόμενο Μάϊο εξετάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου και εννεαμελούς τεχνικού κλιμακίου του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, στη Μυτιλήνη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Ευάγγελος Μυρσινιάς, μιλώντας στο ΑΠΕ ανέφερε ότι «η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ της Σμύρνης και της Λέσβου θα είναι ένα τεράστιο άνοιγμα στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών, θα τονώσει σημαντικά την προσέλκυση επισκεπτών από τη Σμύρνη και θα αυξήσει, κατά συνέπεια, την τουριστική κίνηση προς το νησί, αλλά και όλες τις εμπορικές συναλλαγές». Όπως τόνισε ο κ. Μυρσινιάς, «το Επιμελητήριο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για την πραγματοποίησή της».

Σημειώνεται, ότι ανάλογη συνάντηση με τη σημερινή πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, με την ιδιότητα του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κυριάκο Πετρέλλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κεντρικός λιμενάρχης Μυτιλήνης, ο προϊστάμενος του Τελωνείου Μυτιλήνης και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός», η τουρκική αντιπροσωπεία δήλωσε πως στόχος της είναι να δρομολογηθεί πλοίο στη γραμμή Μυτιλήνη-Σμύρνη από την 1η Μαΐου 2017, το οποίο θα αναπτύσσει ταχύτητα 18 μιλίων την ώρα. Από την 1η Ιουνίου του 2017 θα επιδιωχθεί να δρομολογηθεί πλοίο που θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 29 μιλιών, ώστε ο χρόνος του ταξιδιού να μειωθεί στη μιάμιση ώρα.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter