Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης μετέφεραν 50.000 επιβάτες

ai giorgis 660

Συνολικά περίπου 50.000 επιβάτες μετέφεραν τα πλοία «Άγιος Γεώργιος» και «Κωσταντής» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με την Κ/Π Thessaloniki waterways που εκτελεί την θαλάσσια επικοινωνία Θεσσαλονίκη, η προτίμηση του επιβατικού κοινού αυξήθηκε μόλις 6% την φετινή σεζόν και δεν κατέστει δυνατόν να δρομολογηθεί το τρίτο πλοίο «Θερμαϊκός», το οποίο παρέμεινε ανενεργό και δεν χρησημοποιήθηκε επειδή οι πληρότητες των άλλων δύο πλοίων κινήθηκαν κάτω του 50 % της χωρητικότητας τους, με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα που περιελάμβανε τις στάσεις σε Καλαμαριά και Αγία Τριάδα.

Τα πλοία χρησημοποίησαν 80% ξένοι τουρίστες και επισκέπτες των Δήμων Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού. Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Μανώλη Κάιλα το πλοιάριο «Άγιος Γεώργιος» έχει αναχωρήσει ενώ τα δρομολόγια του «Κωσταντή» θα σταματήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Η επιστροφή των πλοίων της Thessaloniki waterways για την νέα περίοδο του πιλοτικού προγράμματος θα ξεκινήσει από τον Μάιο 2016 για πρώτη φορά με την ταυτόχρονη δρομολόγηση και των τριών πλοίων που έχουν προετοιμαστεί για αυτήν την δραστηριότητα.

Από την αρχή της νέας Γ' περιόδου το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων θα συμπεριλαμβάνει τις εξής προσεγγίσεις επί του θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού: Από Θεσσαλονίκη - Λευκό Πύργο – Καλαμαριά – Ν. Επιβάτες – Περαία- Αγία Τριάδα.

Η Κοινοπραξία σε μια σειρά επαφών με την Περιφέρεια Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και του ΚΛΘ, ενημέρωσε τους παραπάνω για την πορεία και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος και έλαβε διαβεβαιώσεις από τους φορείς διαχείρισης και εποπτείας, ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για να γίνουν επεμβάσεις στους λιμενίσκους και στους προβλήτες για την διευκόλυνση των επιβατών και των πλοίων.

Στην ολοκλήρωση και την επιτυχία της Β' περιόδου του προγράμματος συνέβαλαν επαγωγικά οι υπηρεσίες, του ΥΝΑ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ,των Δήμων Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού, του ΟΛΘ, του ΚΛΘ, και άλλων φορέων διαχείρισης.

Η Κ/Π καθ΄όλη την διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος διατήρησε οριακά το οικονομικό ισοζύγιο και την αυτοτέλεια της εξαιτίας αυξημένου λειτουργικού κόστους, εξυπηρέτησε τους επιβάτες με 10 τακτικές ημερήσιες αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη και από τον Δήμο Θερμαϊκού, διαφήμισε το πιλοτικό πρόγραμμα, έδωσε κίνητρο στο επιβατικό κοινό με μειώσεις του συμβατικού εισιτηρίου σε διάφορες κατηγορίες επιβατών μετέφερε δωρεάν ποδήλατα και αποσκευές , επέτρεψε τα κατοικίδια ζώα χωρίς περιορισμούς.

Πηγή: www.voria.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter