Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΝΟ: Ζητά άμεσα συναντήσεις με υπουργούς για το θέμα της ανεργίας

7D17C8CFDDA46DCE38783E25DBE05888

Επιστολή με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση για να τους ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί ζητώντας παράλληλα να ενημερωθούν για τις προτάσεις σχετικά με την λύση τους αποστέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα. Στελέχη της ΠΝΟ σημείωναν στο «Βήμα» ότι ανάλογα από αυτά που θα τους πουν οι τρεις υπουργοί θα αποφασίσουν στη συνέχεια εάν θα προχωρήσουν τελικά στην πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης που είχαν εξαγγείλει για τις 30 Ιουνίου, αλλά ανεστάλη λόγω του δημοψηφίσματος σημειώνοντας ότι τα ζητήματα που τους απασχολούν υφίστανται με πρώτο και σημαντικότερο αυτό της ανεργίας που έχει ξεπεράσει τα 50%. Μάλιστα έλεγαν πως εάν είναι άκαρπες οι συναντήσεις δεν αποκλείεται να δέσουν τα καράβια ακόμα και στα μέσα Αυγούστου.

Τότε η ΠΝΟ είχε πει πως αναστέλλει την απεργία αλλά «ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση ο αγώνας των ναυτικών για την επίλυση των οξυμένων και καυτών προβλημάτων για τα οποία είχε προκηρυχθεί η απεργία δεν αναστέλλεται, γι' αυτό και η κινητοποίησή της μεταφέρεται σε χρόνο μεταγενέστερο, που θα καθοριστεί με νεώτερη απόφαση».

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι είχαν αντιδράσει άμεσα όταν εξαγγέλθηκε η απεργία της ΠΝΟ κατηγορώντας την ότι στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τις δραματικές επιπτώσεις της για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ζητά την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης.

«Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας των ναυτικών δεν μπορεί να λυθεί με την επιβάρυνση 57 ακτοπλοϊκών πλοίων με κίνδυνο την αδυναμία δραστηριοποίησης τους και εν τέλει απομάκρυνσής τους από την ελληνική αγορά, όπως ακριβώς συνέβη με τις γραμμές της Αδριατικής όπου σήμερα δραστηριοποιούνται 5 Ελληνικά πλοία αντί των 25 την προηγούμενη δεκαετία» τονίζονταν στην ανακοίνωση του ΣΕΕΝ.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter