Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρέθηκε πλοίο για την γραμμή Λαύριο-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο

AiStratis

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Express Πήγασος» της Hellenic Seaways, θα αναλάβει πιθανότατα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο, μετά και από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Μαίου το πρωί, στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας μετά και την απόφαση του ΣΑΣ αναμένεται να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της γραμμής στη συγκεκριμένη εταιρεία, με μια μικρή αλλαγή στη σύμβαση, που ωστόσο θα έχει το ίδιο μίσθωμα. Η ανάθεσή από το υπ. Ναυτιλίας θα είναι για συγκεκριμένη περίοδο, ενώ θα υπάρξει νέος διαγωνισμός για την κάλυψη της σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι έως τώρα το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Λαύριο, κάλυπτε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» της εταιρείας ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ, την οποία κήρυξε έκπτωτη από τη γραμμή ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, καθώς είχε να εκτελέσει δρομολόγιο από τις 27 Απριλίου του 2015.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter