Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΑΣ: Εξεταστέα η έκπτωση θυγατρικής της ΝΕΛ από τη γραμμή Λαύριο-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος

nel 9954

Το ενδεχόμενο έκπτωσης της «Σι-Λινκ-Φέρρις» θυγατρικής της ΝΕΛ, από τη γραμμή Λαύριο-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος, εκτιμάται ότι θα εξετάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα συνεδριάσει αύριο, στο κτίριο της πρώην σχολής Ουρσουλίνων στη Νάξο. Ήδη το θέμα για το αν θα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία από τη συγκεκριμένη γραμμή, έχει περιληφθεί στην ατζέντα του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που έχει ήδη αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, το συγκεκριμένο δρομολόγιο που εκτελεί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» έχει να εκτελεστεί από τις 27 Απριλίου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ότι πιθανότατα τη γραμμή θα αναλάβει η εταιρεία Hellenic Seaways με τo επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «express Πήγασος».

Το συγκεκριμένο πλοίο κατασκευής του 1977 έχει ανακατασκευαστεί πρόσφατα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 1500 επιβατών και 200 οχημάτων. Το ταξίδι από το Λαύριο για τη Λήμνο διαρκεί περίπου 10 ώρες ενώ από τον Πειραιά 22.

Πρόσφατα ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, με θέμα το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, μετά την επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Ταξιάρχης», που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με το Λαύριο.

Κατά τις επαφές που είχαν, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος της Λήμνου ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να μπορέσει ο κ. Δρίτσας να προβεί στις ενέργειες που προβλέπονται σε περίπτωση μη τήρησης των όρων της σύμβασης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο του 2014 η πρώην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, με υπουργό τότε το Μ. Βαρβιτσιώτη, είχε κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ και τη θυγατρικής της «Σι Λινκ Φέρρις» από δύο άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Τις συγκεκριμένες γραμμές εκτελούσε το πλοίο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter