Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυτεργατικά Συνδικάτα: Στην απλήρωτη εργασία απαντάμε με απεργία

apergia ploia 09

Κινητοποιήσεις αναμένονται από την πλευρά των ναυτεργατών, ξεκινώντας με εκείνη της 1ης Μαίου, ως απάντηση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, μεταξύ των οποίων η απλήρωτη εργασία των ναυτεργατών της ΝΕΛ, τη μη καταβολή δώρου Πάσχα, καθώς και για την μη καταβολή του επιδόματος φοίτησης και τον αποκλεισμό από το δώρο του Πάσχα των μετεκπαιδευομένων στο ΚΕΣΕΝ και στον Ασπρόπυργο. Αναλυτικά, σε κοινή ανακοίνωση των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Αναπ.Υπουργό Ναυτιλίας με αντιπροσωπεία από τους ναυτεργάτες της ΝΕΛ, της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών και του Ειδικού Τμήματος του Ασπροπύργου.

Ιερά και όσια τα συμφέροντα των εφοπλιστών, καμία λύση για το οξυμμένο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας των ναυτεργατών της ΝΕΛ, με την εταιρεία να μην έχει καταβάλει ούτε το Δώρο Πάσχα, καθώς και για την μη καταβολή του επιδόματος φοίτησης και τον αποκλεισμό από το δώρο του Πάσχα των μετεκπαιδευομένων στο ΚΕΣΕΝ και στον Ασπρόπυργο.

Καλούμε του ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή, με οργάνωση δυνάμεων να συνεχίσουμε τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις για τα οξυμμένα προβλήματα και τα νέα αντεργατικά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Προετοιμάζουμε την απεργία της 1η Μάη, για την δική μας απάντηση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, προς όφελος των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter