Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όχι στο μονοπώλιο της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Ships eat Bridge 1

Όχι στη μονοπωλιακού χαρακτήρα μεταφορά ανθρώπων και οχημάτων απ’ το Ρίο στο Αντίρριο, τάσσεται ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών των πορθμειακών σκαφών Γιάννης Γαρδικιώτης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε σε τοπικά μέσα, τα σκάφη δέχονται τον τελευταίο καιρό έναν «ανελέητο πόλεμο απ’ τις προσφορές της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με στόχο να κατεβάσουν το κόστος σ’ εκείνο των πλοίων και με αντικειμενικό σκοπό να την καταργήσουν».

Σήμερα στην πορθμειακή γραμμή δουλεύουν 10 φέρι – μποτ με προσωπικό 80 ατόμων. Η διέλευση των οχημάτων κοστίζει 6,5 ευρώ, των δικύκλων 1 ευρώ και των φορτηγών και λεωφορείων από 11 έως 24,50 ευρώ ανάλογα το μέγεθος ενώ η διέλευση των επιβατών δίχως επιβατικό μέσο είναι δωρεάν.  

Ο κ. Γαρδικιώτης τονίζει πως αν η πορθμειακή γραμμή κλείσει, πέρα απ’ το γεγονός ότι 80 οικογένειες θα μείνουν χωρίς εισόδημα, η κοινοπραξία της γέφυρας θ’ αποτελεί μονοπώλιο στη μεταφορά, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί ν’ αυξήσει και πάλι τις τιμές διέλευσης κατά το δοκούν εις βάρος εκείνων που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter