Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Norman Atlantic: Προσεχώς επιλύεται ο γρίφος των επικοινωνιών

Norman Atlantic111

Στις καταγραφές των συνομιλιών της γέφυρας με τους θαλάμους έρευνας και διάσωσης σε Ελλάδα και Ιταλία, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών μ.μ.ε. ότι θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας που διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας του Norman Atlantic. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αποκωδικοποίηση όσων έχουν καταγραφεί από τα δύο μαύρα κουτιά του πλοίου θα συμβάλλον προς αυτή τη κατεύθυνση.
Από ελληνικής πλευράς έχει καταστεί σαφές από την πρώτη στιγμή ότι όλες οι συνομιλίες και οι καταγραφές που έχουν γίνει από τον ελληνικό θάλαμο είναι στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών από την πρώτη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από την επικοινωνία του πλοίου με τα κέντρα έρευνας και διάσωσης και εν συνεχεία τους διασώστες, έχουν αναπτυχθεί πολλά σενάρια καθώς διασωθέντες φάνηκε να επιρρίπτουν ευθύνες για καθυστέρηση στην παρέμβαση των αρμόδιων αρχών ενώ από ελληνικής πλευράς αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι είχαν γίνει αναφορές και περί δυσκολίας επικοινωνίας με τη γέφυρα του πλοίου.

Στο μεταξύ χθες αργά έγιναν γνωστές και οι πρώτες πληροφορίες από την εικόνα που παρουσιάζουν τα γκαράζ του πλοίου όπου όπως αναμενόταν οι μεγάλες θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει εικόνες χάους καθώς τα οχήματα που βρίσκονταν εκεί έχουν αποτεφρωθεί ολοσχερώς.

Το ερώτημα των επομένων ωρών είναι αν θα βρεθούν ανθρώπινα ίχνη και σε τι κατάσταση ώστε να διακριβωθεί εν συνεχεία εάν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση τους με τη μέθοδο του DNA.
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα στις νεκροψίες που διενήργησαν οι ιταλικές αρχές μένει να αποσαφηνιστεί εάν τα πτώματα ανασύρθηκαν από τη θάλασσα έχουν υποστεί επιθέσεις καρχαριών ή άλλων ψαριών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter