Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύριο η επιχείρηση ψύξης χώρων του «Norman Atlantic»

norman atlantic burned

Νεότερες πληροφορίες προερχόμενες από ιταλικά μμε κάνουν λόγο για τη χρήση ειδικού χημικού που χρησιμοποιείται για τη ψύξη πετρελαιοδεξαμενών που έχουν αναφλεγεί ως την λύση για τη ψύξη των εσωτερικών χώρων του γκαράζ του «Norman Atlantic» στα οποία εξακολουθούν θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν την άνετη πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων για τη διακρίβωση των αιτιών της τραγωδίας.

Με βάση τις νέες πληροφορίες στη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων που προηγήθηκε εξεταστήκαν όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης υγροποιημένων αερίων που μειώνουν τις θερμοκρασίες κατά την αεριοποίηση τους αλλά τελικά επικράτησε η λύση αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε μεγάλα ατυχήματα που σχετίζονται με την πετρελαιοβιομηχανία.

Ωστόσο οι πληροφορίες μέχρι της πραγματοποίησης ελέγχονται καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει πεδίο προβληματισμού από τους εμπειρογνώμονες ως προς το ενδεχόμενο πιθανών αλλοιώσεων του σκηνικού της τραγωδίας από τις επιλογές μείωσης της θερμοκρασίας των ελασμάτων του πλοίου και γενικότερα των χώρων του γκαράζ.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες η επιχείρηση μείωσης της θερμοκρασίας θα εξελιχθεί αύριο με στόχο το αργότερα το Σάββατο το απόγευμα να εισέλθουν με άνεση οι εμπειρογνώμονες στους χώρους των γκαράζ που πρόσφατα υπήρξαν και αναζωπυρώσεις.

Το σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμο καθώς εκτιμάται ότι οι πρώτες εικόνες θα είναι και χαρακτηριστικές του τι έχει συμβεί μέσα σε αυτούς τους χώρους, θα εξακριβωθεί εάν υπάρχουν σωροί και σε τι κατάσταση απανθρακώσεως ενδεχομένως θα είναι αυτοί καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί ότι η ταυτοποίηση όσων βρεθούν θα επιχειρηθεί με τη μέθοδο του DNA.

Ωστόσο επιστημονικοί κύκλοι επιφυλάξεις καθώς η έκκριση υψηλότατων θερμοκρασιών οδηγεί σε εξαερώσεις βασικών στοιχείων που ανακτώνται σε αυτές τις περιπτώσεις και τίθενται υπό εξέταση.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter