Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εξέλιξη η «τελευταία» πράξη της τραγωδίας του "Norman Atlantic";

φωτιά 2Νέα επικαιροποιημένη λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Ανκόνα στις 27/12/2014 απέστειλε στο Υ.Ν.Α., σύμφωνα με ανακοίνωσή του, χθες η διαχειρίστρια εταιρεία του Ε/Γ - Ο/Γ Norman Atlantic προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία και περιλαμβάνει 474 άτομα.

Στο μεταξύ τα Ιταλικά μ.μ.ε. εδράζοντας στα αναφερθέντα από τον εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, ο οποίος και είχε ανακοινώσει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων ήταν 499, συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μη αξιόπιστες λίστες με ότι αυτό συνεπάγεται για τη τελική διαμόρφωση του αριθμού των αγνοούμενων και άρα του τελικού αριθμού νεκρών. Που δυστυχώς εικάζεται ότι θα αυξηθεί.

Με τις Ιταλικές αρχές να κάνουν λόγο μέχρι χθες αργά το βράδυ για δεκατρείς νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και των δύο άτυχων Αλβανών ναυτικών ρυμουλκού που τραυματίστηκαν θανάσιμα σε αποτυχημένη προσπάθεια ρυμούλκησης του μοιραίου πλοίου η σημερινή ημέρα μάλλον δεν προϊδεάζει για τα καλύτερα καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δεδομένου ότι εξακολουθεί σημαντικός και ο αριθμός των αγνοούμενων.

Οι Ιταλικές αρχές αναμένουν την «ανάκτηση» του πλοίου προκειμένου να επιβιβαστούν, όταν αυτό καταστεί δυνατό, εξειδικευμένα συνεργεία για τη διερεύνηση των χώρων του πλοίου και ιδιαίτερα των γκαράζ. Όπου σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί φορτηγών.

Τα αίτια του ατυχήματος αλλά και η απόδοση ευθυνών έχει ανατεθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές σε Ιταλία και Ελλάδα οι οποίες ήδη συγκεντρώνουν μαρτυρικές καταθέσεις, τις λίστες που υπήρξαν σε Ελλάδα και Ιταλία αλλά και μία σειρά άλλων στοιχείων προερχόμενων από τις λιμενικές αρχές αλλά και τις ακτοφυλακές Ελλάδας και Ιταλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter