Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θρίλερ με τον αριθμό των νεκρών του Norman Atlantic (UPD)

normanatlantic1

Έντεκα επίσημα προς ώρας λένε οι ελληνικές αρχές , δεκατρείς λένε οι Ιταλικές δια τους αρμόδιου Εισαγγελέα.

Το γεγονός είναι ότι αυτή την ώρα οι προσθο-αφαιρέσεις στις λίστες σε Ελλάδα και Ιταλία δεν έχουν ρίξει άπλετο φώς στο τραγικό ατύχημα ως προς τον τελικό απολογισμό των απωλειών. «Όταν ανακτήσουμε του πλοίο» ήταν η αποστροφή της αναφοράς του Ιταλού Εισαγγελέα που στη συνέχεια τόνισε ότι τότε θα είναι δυνατόν να διακριβωθούν αν υπάρχουν σε άλλους χώρους του πλοίου αλλά και τα γκαράζ απανθρακωμένα πτώματα. Η ταυτοποίηση των οποίων θα χρειαστεί, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες εξέταση DNA. Η Ιταλική πλευρά μίλησε και για τρείς τουλάχιστον λαθρεπιβάτες-λαθρομετανάστες ένας εκ των οποίων έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο από τις Ιταλικές αρχές αφήνοντα σαν εννοηθεί ότι ίσως στο πλοίο επέβαιναν και άλλοι λαθρεπιβάτες κάνοντας λόγο για 18 υπεράριθμους (overbooking), που για άγνωστο γιατί τα ονόματα τους δεν ήταν στην λίστα.

Νωρίτερα σήμερα η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος ξεκαθάρισε ότι σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι σε επιβατικά ΙΧ και φορτηγά για την αποφυγή εισόδου λαθρομεταναστών στα πλοία με «ξενιστές» τα οχήματα. Να σημειωθεί ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί του ΛΣ μνημόνευσαν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ελέγχων στις λιμενικές εγκαταστάσεις το οποίο και είναι ιδιαίτερα αυστηρό και «τσεκαρισμένο» στο πρόσφατο παρελθόν για την ορθότητά του σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Η ηγεσία του ΛΣ ξεκαθάρισε επίσης ότι συνεξετάζει και επαναβεβαιώνει τα στοιχεία που έρχονται από την Ιταλία όσον αφορά στον αριθμό των Ελλήνων επιβαινόντων καθώς για τις λοιπές εθνικότητες που επέβαιναν στο πλοίο, πέραν των αριθμών των επιβαινόντων και των διασωθέντων, είναι στην αρμοδιότητα των διπλωματικών αρχών της κάθε χώρας.

Η σύγχυση πάντως παραμένει καθώς ο εισαγγελέας Τζιουζέπε Βόλπε δήλωσε πως στο μοιραίο πλοίο επέβαιναν , όπως προαναφέρθηκε ,τρεις λαθρεπιβάτες, δύο Αφγανοί και ένας Σύρος, ένας εκ των οποίων έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο, αλλά και 18 υπεράριθμοι (overbooking), προφανώς άτομα που για άγνωστο γιατί τα ονόματα τους δεν ήταν στην λίστα.

Τέλος από την ηγεσία του ΛΣ που νωρίτερα σήμερα αναφέρθηκε στις εξελίξεις που επακολούθησαν του ατυχήματος σημείωσαν ότι το πλοίο ήταν μικρής ηλικίας ελεγμένο κατά επανάληψη από Ισπανικές και Ιταλικές αρχές όπου εκτελούσε στο πρόσφατο παρελθόν δρομολόγια ενώ υπήρχαν από την ελληνική πλευρά παρατηρήσεις για ορισμένα ήσσονος σημασίας θέματα που δεν απειλούσαν το αξιόπλοο του πλοίου.

 

 

Norman Atlantic: Έντεκα προς ώρας οι νεκροί

Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, ο εντοπισμός μίας σορού γυναικός. Στοιχεία ταυτοποίησης της ανωτέρω σορού θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση. Ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους έντεκα.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter