Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό νομική διερεύνηση το ατύχημα του «Νorman Atlantic» - UPD

varvitsiotis 759

Ακαριαία όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία που παρατίθενται αυτή τη ώρα από τον επικεφαλής Ανώτατο Αξιωματικό του Θαλάμου Επιχειρήσεων, ήταν η αντίδραση των ελληνικών αρχών από της ενημερώσεως μέσω του τριψήφιου αριθμού κινδύνου 112 σε τηλέφωνο επιβάτη του φλεγόμενου πλοίου.

Η αντίδραση των αρχών είναι σε χρονικό διάστημα από του τηλεφωνήματος λιγότερη του πενταλέπτου γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες καταγγελίες περί ολιγωρίας ή καθυστέρησης παρέμβασης οι δυσκολίες της οποίας οφείλονται στις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του ατυχήματος.

Αυτή τη στιγμή, ο Ανώτατος Αξιωματικός παραθέτει μια σειρά στοιχείων για τις δράσεις που επακολουθήσαν, τη δέσμευση των παραπλεόντων πλοίων αλλά και ορισμένα τεχνικά στοιχεία που φωτίζουν τις ενέργειες των ελληνικών αρχών .

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι με εντολή της εισαγγελίας Αρείου Πάγου ύστερα από προτροπή της ηγεσίας του ΥΝΑ, θα διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες όπου και αν αυτές υφίστανται, εάν υφίστανται, καθώς είναι απόφαση της ηγεσίας του ΥΝΑ να χυθεί άπλετο φως στο συγκεκριμένο συμβάν.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν με το ιταλικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο συνεχίζει τις ενέργειες για την τυχόν ανεύρεση αγνοουμένων στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη όπου εξελίχθηκε το ατύχημα.

 

Παρεμβαίνει και η ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση «Norman Atlantic»

14:09 μ.μ.

Και οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές πλέον εμπλέκονται ενεργά στην διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος του πλοίου «Norman Atlantic», ενώ πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων όπου έχουν προκληθεί θάνατοι.

Τεχνικά η έρευνα περιέρχεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, κατόπιν εντολών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο ζήτησε και τη παρέμβαση των ελληνικών εισαγγελικών αρχών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter