Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέσσερις νεκροί στο «Norman Atlantic»; - UPD

norman 12

Πληροφορίες – που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται – κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς επιβάτες που σύμφωνα με Τούρκο διασωθέντα, είχαν εγκλωβιστεί σε τσουλήθρα του πλοίου «Norman Atlantic».
Τις πληροφορίες μετέδωσε η ιταλική RAI.

Ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, δεν επιβεβαίωσε την είδηση ενώ σε διάψευση προχώρησε και το υπουργείο Ναυτιλίας ύστερα από επικοινωνία με τις αντίστοιχες ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού το «Norman Atlantic», δεν ρυμουλκείται στη φάση αυτή και θα καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο μεταφοράς του στο λιμάνι του Μπρίντεζι.

Επί του παρόντος, δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη, σχετικά με ενδεχόμενη ώρα άφιξής του.

Δήλωση για το τραγικό συμβάν της πυρκαγιάς στο Norman Atlantic έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Παρακολουθούμε με αγωνία την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες ανοικτά της Κέρκυρας.

Εύχομαι ολόψυχα εκ μέρους όλου του σώματος των βουλευτών τη θετική έκβαση της επιχείρησης διάσωσης και την επιστροφή των επιβαινόντων σώων και υγιών στις οικογένειές τους.

Επίσης εκφράζω την οδύνη μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου επιβάτη.

Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση εμού προσωπικά και του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων στους επιβαίνοντες, οι οποίοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη περιπέτεια εν μέσω εορτών, αλλά και στις οικογένειές τους που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.

Οι ελληνικές σωστικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από ιταλικές, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, προκειμένου η όλη επιχείρηση να έχει αίσιο τέλος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter