Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολονύχτια «τιτάνια» προσπάθεια απομάκρυνσης των επιβατών του Norman Atlantic

fzbtqzqcwx549fc6e9a058e 428 270

Από αέρος με τα ελικόπτερα στα οποία προστέθηκε και η ελληνική δύναμη που είχε μετασταθμεύσει στην Κέρκυρα και το Λέτσε αλλά και με μετεπιβίβαση σε πλοίο του Ιταλικού πολεμικού ναυτικού, που όμως δεν τελεσφόρησε, συνεχίστηκε όλη τη νύχτα η προσπάθεια διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι τις 6.30 το πρωί ώρα Ελλάδος να έχουν διασωθεί 221 άτομα.

Η επιχείρηση, που συνεχίζεται και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες Ιταλοί διασώστες βρίσκονται επί του πλοίου στο οποίο η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, Γιώργο Μάμαλο, οι Έλληνες που έχουν μεταφερθεί σε ιταλικά νοσοκομεία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ωστόσο τις Ελληνικές αλλά και τις Ιταλικές αρχές διακατέχει προβληματισμός ,εξ αιτίας καταγγελιών που έγιναν από επιβαίνοντες του μοιραίου πλοίου, όπως αποδείχθηκε για ένα Έλληνα επιβάτη του, ότι υπήρχαν οδηγοί φορτηγών που ενδεχομένως κοιμήθηκαν στις καμπίνες των οχημάτων στα γκαράζ του πλοίου.

Όπως το "theseanation" έχει αναφέρει μεταξύ άλλων στη παρουσίαση της συνεχούς ροής των γεγονότων με την ολοκλήρωση της επιχείρησης απομάκρυνσης των επιβατών από το πλοίο θα γίνει μία πρώτη «ταυτοποίηση» στοιχείων των επιβατών και των μελών του πληρώματος που διασώθηκαν με τις επίσημες λίστες που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Ενώ μία δεύτερη ταυτοποίηση θα γίνει με την έλευση του πλοίου στο Πρίντεζι. Λύση την οποία προκρίνουν οι Ιταλικές αρχές καθώς το λιμάνι διαθέτει όλα τα μέσα για την υποδοχή του πλοίου έναντι Αλβανικών λιμένων και παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν προταθεί από την ελληνική πλευρά λόγω της απόστασης του πλοίου.

Χρονολογικά γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας προσέγγισε , στο λιμάνι του Μπρίντιζι, το πλοίο Σαν Τζόρτζιο, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο μεταφέρει μεγάλο μέρος των διασωθέντων του Norman Atlantic ενώ ήδη στην περιοχή του ατυχήματος έχουν προσεγγίσει η φρεγάτα Ναβαρίνο και η πυραυλάκατος Δανιόλος.

Χθες πάντως η ελληνική πλευρά είχε προβεί σε μεγάλη κινητοποίηση του συστήματος Υγείας στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα με στόχο να υποδεχτούν και να περιθάλψουν τους διασωθέντες του φλεγόμενου πλοίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter