Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιχείρηση εγκατάλειψης του επιβατηγού "Norman Atlantic" που πήρε φωτιά στα στενά του Οτράντο (συνεχής ενημέρωση)

norman atlantic

Σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψης του επιβατηγού πλοίου «Νorman Αtlantic» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Δίπλα του βρίσκεται το πλοίο «spirit of Piraeus» και άλλα μικρά παραπλέοντα σκάφη. Περίπου 150 επιβάτες έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο, περίπου 30 έχουν ήδη παραληφθεί από παραπλέον μικρό φορτηγό πλοίο ενώ οι υπόλοιποι είναι στο κατάστρωμα του πλοίου.  Δίπλα πλέει το Cruise Europa των Μινωικών Γραμμών. Ελεγχόμενη η κατάσταση δηλώνει εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν συνολικά 466 άτομα (411 επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος) και 222 οχήματα.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας, η φωτιά είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας. Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες.

Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται να καταφθάσει ελικόπτερο, δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Κέρκυρα, ενώ από το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δόθηκε εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία.

Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, γίνονται από το πλήρωμα με τα ιδία μέσα του πλοίου.

Σημειώνεται ότι το πλοίο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ απο ιταλικό όμιλο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter