Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πιο κοντά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

lefkos pirgos 734

ξάνονται οι πιθανότητες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι στην ελληνική αποστολή που είχε επαφές μαζί τους στην τουρκική πόλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης, Travel Turkey Izmir, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 ως τις 7 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Σμύρνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, που συνόδευσε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, προκειμένου να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την πορεία των σχετικών διεργασιών, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος για την πόλη μας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Ekrem Demirtaz, διαβεβαίωσε ότι η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στην ολοκλήρωσή της μέσα στους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, η Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, για την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας των δύο πόλεων, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και να προωθηθεί το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter