Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Ε/Γ-ΟΓ Fior di Levante ο Βαρβιτσιώτης

Fior20di20Levante20-20Levante20Ferries

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισκέφτηκε χθες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (F/B) Fior di Levante της εταιρίας Levante Ferries, που έχει προσδέσει στον Πειραιά και από την Κυριακή θα αρχίσει να εκτελεί το Ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό του έργο στα πορθμειακά δρομολόγια Ζακύνθου – Κυλλήνης.


Το πολυτελές πορθμειακό πλοίο Fior di Levante , συνολικού μήκους 118,80 μ., πλάτους 20 μ. και βύθισμα 4,75 μέτρα έχει σχεδιαστεί από Έλληνες μηχανικούς, σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.140 επιβατών, ενώ τα γκαράζ του πλοίου εξυπηρετούν 310 ΙΧ αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ΙΧ αυτοκίνητα. Το tonnage του είναι 3.200 tons και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 19,8 knots και υπηρεσιακή ταχύτητα 18 knots.Θεωρείται ένα τα καλύτερα πλοία του είδους του, σύμφωνα με αρμόδιους ναυτιλιακούς κύκλους, και λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακού πλοίου.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης , μετά την ξενάγησή του στους χώρους του πλοίου από τον Πρόεδρο της εταιρείας Levante Ferries, Γεώργιο Θεοδόση, το Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ευστράτιο Απέργη και τον πλοίαρχο, Κυριάκο Μουζάκη, δήλωσε:
«Σήμερα, είμαστε σε ένα υπέροχο καράβι που αναβαθμίζει την Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου, υπερσύγχρονο, πολύ φιλικό στον ταξιδιώτη, μεγάλο και ασφαλές. Ένα πλοίο το οποίο νομίζω θα δώσει στη Ζάκυνθο ακριβώς αυτήν την ώθηση που χρειάζεται για τον τουρισμό της.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ακτοπλοϊα και στις ελληνικές θάλασσες, στην προοπτική της τουριστικής ανάπτυξης, στην προοπτική του κλάδου που μας ενδιαφέρει. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε μια καινούρια επένδυση, ένα τόσο σύγχρονο και όμορφο σκάφος να μπαίνει στην Ελληνική Ακτοπλοϊα. Για εμάς είναι μεγάλη η χαρά σε δύσκολες εποχές να μπαίνουν τέτοια καράβια σαν κι αυτό. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάμε σιγά - σιγά τις φοβίες της επένδυσης, ξεπερνάμε σιγά - σιγά τη συρρίκνωση του Ακτοπλοϊκού έργου και ξαναπάμε στη μεγέθυνσή του.
Και, βέβαια, ξεκινάμε από μια πρωταθλήτρια στον τουρισμό όπως είναι η Ζάκυνθος. Εύχομαι για αυτό κάθε χρόνο και ψηλότερα. Βέβαια, ευχόμαστε στον καπετάνιο και το πλήρωμα "Καλές Θάλασσες" και ο Άη Νικόλας να βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Και να εξυπηρετήσουν με ωραία Ζακυνθινή φιλοξενία όλους τους επιβάτες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter