Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διπλασιάζει το service Μπρίντιζι – Ηγουμενίτσα ο Όμιλος Γκριμάλντι

grimaldi group-big

Ενισχύονται με τρίτο πλοίο οι θαλάσσιες υπηρεσίες του Ομίλου Γκριμάλντι μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, από τις 6 Ιουλίου 2015.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τον ερχόμενο Ιούλιο οι θαλάσσιες υπηρεσίες του Ομίλου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας θα ενισχυθούν με μια νέα κανονική γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Μπρίντιζι με την Ηγουμενίτσα και το νησί της Κέρκυρας.

Με τα νέα δρομολόγια Μπρίντιζι - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, ο Όμιλος Grimaldi, ενισχύει σημαντικά την παρουσία του στο λιμάνι του Μπρίντιζι, αφού κατά την επόμενη θερινή περίοδο θα υπάρχουν 14 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις προς Ηγουμενίτσα , επτά στην Πάτρα, τέσσερις και στη συνέχεια, επτά στην Κέρκυρα , κάτι που καθιστά το λιμάνι της Απουλίας πρώτο στη νότιο Αδριατική, από την άποψη του αριθμού των συνδέσεων με την Ελλάδα.

Το νέο δρομολόγιο θα κινείται συμπληρωματικά σε αυτά που ήδη προσφέρονται όλο το χρόνο από τον Όμιλο της Νάπολης μεταξύ των λιμένων Μπρίντιζι, Ηγουμενίτσας και Πάτρας, από τα "Euroferry Olympia" και "Euroferry Brindisi".

Αφιερωμένη στη μεταφορά και φορτίων εμπορευμάτων και επιβατών, η νέα δρομολογιακή γραμμή Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα θα ενισχυθεί από ένα τρίτο πλοίο, το σύγχρονο φέρι "Catania". Με μήκος 186 μέτρα και μικτό βάρος 26 τόνους, το "Catania" μπορεί να μεταφέρει 2.250 μέτρα φορτίο σε ρολά, 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα.

Το πλοίο χτίστηκε το 2003, έχει 93 καμπίνες –εσωτερικές, εξωτερικές και σουίτες- και 62 ανακλινόμενες θέσεις και προσφέρει όλες τις ανέσεις που κάνουν το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία: ένα εστιατόριο self-service, καφετέρια, video games και περιοχή με ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, κατάστημα, solarium με ξαπλώστρες και ένα μπαρ.

Η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ Μπρίντιζι και Κέρκυρας θα είναι 4 φορές την εβδομάδα με αναχωρήσεις από το λιμάνι της Απουλίας κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 12.00 το πρωί και άφιξη στην Κέρκυρα στις 7 το απόγευμα. Η επιστροφή στο Μπρίντιζι είναι προγραμματισμένη στις 11.59 το βράδυ, με άφιξη στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του καλοκαιρινού τουρισμού, από 27 Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου, τα δρομολόγια θα γίνονται καθημερινά, αυξάνοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης θα μείνουν οι ίδιες.

Με τη δρομολόγηση του πλοίου " Κατάνια ", θα προσφέρονται επίσης επτά νέες εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από Μπρίντεζι προς Ηγουμενίτσα και αντίστροφα. Η αναχώρηση από το λιμάνι της Απουλίας θα είναι καθημερινά στις 12:00 π.μ. , φθάνουν στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη , Πέμπτη και Κυριακή στις 20:00, ενώ το υπόλοιπο της εβδομάδας στις 9:00 μ.μ.

Η αναχώρηση από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι έχει προγραμματιστεί καθημερινά στις 22:00 , άφιξη στο Μπρίντεζι την επόμενη ημέρα στις 08:00 π.μ. την Τρίτη, Πέμπτη , Σάββατο και Κυριακή και στις 06:00 π.μ. την Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

"Αφού επέλεξε το Μπρίντιζι ως έναν από τους κύριους κόμβους του στη Μεσόγειο για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, ο Όμιλος Grimaldi προχωράει στην εξυπηρέτηση παραδοσιακής θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ του Μπρίντεζι και της Κέρκυρας», δηλώνει ο Ηρακλής Χαραλαμπίδης , Πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής του Μπρίντιζι. «Αυτή η νέα εξέλιξη είναι ευπρόσδεκτη από την κοινότητα του Μπρίντιζι και εδραιώνει περαιτέρω το λιμάνι ως διεθνή πύλη αδιαμφισβήτητης σημασίας για την Περιφέρεια της Απουλίας , τόσο για τη μεταφορά εμπορευμάτων όσο και επιβατών», καταλήγει ο Πρόεδρος Χαραλαμπίδης.

"Από το 2012,τότε που ξεκινήσαμε τα δρομολόγιά μας από το Μπρίντεζι προς την Ελλάδα, έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχειά τους και αποδείχθηκαν μεγάλη επιτυχία» , λέει ο Emanuele Grimaldi , Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi , μαζί με τον αδελφό του Gianluca . "Το λανσάρισμα της νέας καλοκαιρινής σύνδεσης με την Κέρκυρα επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς, ειδικά των τουριστών, στους οποίους θα πρέπει να προσφέρεται μια αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση σε σύγχρονα επιβατηγά πλοία σε εφικτούς ναύλους », καταλήγει ο Emanuele Grimaldi .

Τέλος η εβδομαδιαία μεταφορική ικανότητα του Ομίλου ανάμεσα στις δύο ακτές της Νότιας Αδριατικής Θάλασσας θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών, υποστηρίζει ο Όμιλος Γκριμάλντι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter