Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μπλόκο ΝΕΛ στο «Νήσος Μύκονος» και στο δρομολόγιο για Βόρειο Αιγαίο!

NELHSW

Σήμερα Δευτέρα 29 ΣΕπτεμβρίου, θα κριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το αίτημα της ΝΕΛ που ζητά ελεύθερη δρομολόγηση στη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου.

Η ΝΕΛ ζητά να ξεκινήσει αμέσως με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, για όλο το χρόνο, χωρίς επιδότηση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή σε προέκταση του δρομολογίου από Πειραιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κήρυξε έκπτωτη τη ΝΕΛ από την παραπάνω γραμμή και την ανέθεσε με σύμβαση στη Hellenic Seaways (HSW).

Η αίτηση της ΝΕΛ κατατέθηκε στο πλαίσιο του πρώτου σταδίου της διαδικασίας που είναι υποχρεωμένο το ΥΝΑ να ξεκινήσει για διαγωνισμό στις άγονες του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα αντικαταστήσει τη HSW.

Το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και προέβλεπε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες ή εταιρείες γα την ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου. Συνήθως στους διαγωνισμούς για άγονες γραμμές σε αυτό το στάδιο δεν εμφανίζεται καμία εταιρεία.

Η ΝΕΛ όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση εκδήλωσε ενδιαφέρον μπλοκάροντας και την συνέχιση των δρομολογίων από την HSW και το σύγχρονο επιβατηγό «Νήσος Μύκονος».

Σημειώνεται ότι η σύμβαση που υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας με την HSW αναφέρει ότι «η παρούσα σύμβαση ισχύει για το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη της εκτέλεσης δρομολογίων με τακτική, εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη, δρομολόγηση, διαφορετικά μέχρι τη σύναψη σύμβασης αποκλειστικής εξυπηρέτησης και σε περίπτωση που δεν συναφθεί τέτοια σύμβαση μέχρι την προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν δύναται να υπερβαίνει τους τρεις μήνες από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter