Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερώτημα για τη γραμμή Ωρωπού – Ερέτριας στη Βουλή από το ΚΚΕ

vouli-978

Να συνεχιστεί η λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Θέμα: Να συνεχιστεί η λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας.

Με γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (06/02/2014), από τον Νοέμβριο του 2014 διακόπτεται η λειτουργία της γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας για τους χειμερινούς μήνες έως και τον Απρίλιο του 2015 και τροποποιείται συνολικά η λειτουργία της γραμμής.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή βγήκε με γνώμονα τις αποφάσεις των πλοιοκτητών να διατηρούν τα πλοία στη γραμμή μόνο για την περίοδο της αυξημένης τουριστικής κίνησης, περίοδο που τους διασφαλίζει υπερκέρδη, ενώ τους χειμερινούς μήνες αφήνουν τους κατοίκους της περιοχής, τους εργαζομένους, που είναι αναγκαίο να κινούνται καθημερινά, απομονωμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι η αύξηση του χρόνου μετακίνησης και φυσικά σοβαρή οικονομική επιβάρυνση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην υπάρξει καμιά δυσμενή τροποποίηση στη λειτουργία της γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας για τους επιβάτες και τους κατοίκους της περιοχής».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter