Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κάλυψη των γραμμών της ΝΕΛ ετοιμάζει το ΥΝΑ

agones-grammes 2

Σε απευθείας ανάθεση των άγονων γραμμών, για τρεις μήνες, που εκμεταλλευόταν έως σήμερα η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) και παράλληλα στην προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, αναμένεται να προχωρήσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία και τη θυγατρική της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ» με κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της και με αποκλεισμό της από δημόσιους διαγωνισμούς για ένα χρόνο.

Γι' αυτόν τον λόγο, την Παρασκευή 12/09/2014 συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την κάλυψη των γραμμών της ΝΕΛ, που σε πρώτη φάση θα γίνει με απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι εταιρείες Hellenic Seaways και Blue Star. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρχει μία μικρή μείωση των δρομολογίων που κάλυπτε έως τώρα η NEL, από τρία σε δύο, με το ίδιο μίσθωμα. Σήμερα, στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου εργάζονται 500 άτομα, εκ των οποίων τα 300 αποτελούν πληρώματα των πλοίων και 200 είναι υπάλληλοι ξηράς.

Την έντονη ανησυχία του για τους απλήρωτους ναυτικούς της εταιρείας και την τύχη τους εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικών Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, έκανε λόγο για τη διαμόρφωση ολιγοπωλίου στον χώρο της ακτοπλοΐας, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό και μίλησε για τις συνέπειες και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ μίλησε για αποτυχία του μοντέλου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ακτοπλοΐα και για τη δημιουργία ενός δημόσιου κοινωνικού φορέα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναδιαμόρφωση και αναδιοργάνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και στην εξυπηρέτηση των νησιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter