Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Παγιδευμένοι» στο Μπρίντιζι 700 επιβάτες με προορισμό Κέρκυρα

agones-grammes 2

Επτακόσιοι περίπου επιβάτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία Ιταλοί, περιμένουν να επιβιβασθούν από χθες το βράδυ στις οκτώ στο φέρυ -μποτ Larks με κυπριακή σημαία, της εταιρείας Egnatia Seaways, το οποίο εκτελεί τη διαδρομή Μπρίντιζι - Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο έχει παρουσιάσει βλάβη στις μηχανές και εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα.
Αρχικά, οι επιβάτες είχαν πληροφορηθεί- όπως δηλώνουν- ότι επρόκειτο μόνον για καθυστέρηση μιας περίπου ώρας. Στην συνέχεια, όμως, έγινε γνωστό ότι το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει ακόμη επισκευασθεί.
Κάποιο από τους τουρίστες που ετοιμάζονταν να επισκεφθούν τη χώρα μας πέρασαν την νύχτα στις εγκαταστάσεις του λιμένα του Μπρίντιζι, ενώ οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους ή σε πανσιόν και ξενοδοχεία της πόλης.
Σε ανακοινωθέν της, η ακτοφυλακή του Μπρίντιζι αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, μέχρι αυτή την στιγμή δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των επιβατών με άλλο πλοίο και ότι θα γίνει κάθε τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να λάβει τέλος, το συντομότερο δυνατόν, η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών αυτών, οι οποίοι ζητούν να μπορέσουν να κάνουν, όπως είχαν προγραμματίσει, διακοπές στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter