Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εφαρμογή καταγραφής των φόρων υπέρ τρίτων

eisitirio-aktoploia

Εν ενεργεία βρίσκεται ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης, ανοιχτή προς τους πολίτες, η οποία έχει στόχο την καταγραφή χρεώσεων υπέρ τρίτων σε όλους τους τομείς, προκειμένου να σχηματοποιηθεί ένα εκτενές και λεπτομερές αρχείο των χρεώσεων, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν με βάση τα προβλεπόμενα από το μνημόνιο.

Στην απορία που δημιουργήθηκε για το λόγο της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής εφαρμογής υπερεσιακοί παράγοντες σημείωναν με νόημα ότι πρέπει να γίνει λεπτομερής καταγραφή, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δε είχε συμβεί, με αποτέλεσμα εφόσον αποφασιστεί η επαναξιολόγηση των εν λόγω χρεώσεων αυτή να γίνει με βάση τα σωστά στοιχεία.

Στο σχετικό εισαγωγικό της εν λόγω εφαρμογής, εμφανίζεται ως παράδειγμα ακτοπλοϊκό εισιτήριο στο οποίο είναι μαρκαρισμένο το ποσό των υπέρ τρίτων χρεώσεων.

Να σημειώσουμε ότι ο αρμόδιος φορέας της ακτοπλοΐας για μια συναπτή δεκαετία ζητούσε την κατάργηση των υπέρ τρίτων εισφορών που επιβάρυναν τους βασικούς ναύλους γεγονός που είχε οδηγήσει σε διαφορετική διαμόρφωση τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προκαλώντας ενίοτε τις αντιδράσεις κοινωνικών φορέων που υποστήριζαν ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αρκούντως υψηλά.

Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω φορέας που εκπροσωπεί την ακτοπλοΐα κατ' επανάληψη έχει σημειώσει ότι οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν του βασικού ναύλου και όχι των υπέρ τρίτων χρεώσεων, τη χρήση πολλών εκ των οποίων είχε καταρρίψει στα αλλεπάλληλα υπομνήματα προς τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας, Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Για καταθέσει την άποψη του ο πολίτης μπορεί να εγγραφεί στον ιστότοπο ακόμα και με ψευδώνυμο και ένα email, γεγονός που διασφαλίζει τη ανωνυμία του «καταγγέλλοντος».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter