Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου-Σμύρνης στα σκαριά

prigos OLV

Υφίσταται ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμένα Βόλου με εκείνου της Σμύρνης όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ ΑΕ Ιωάννης Πρίγκος, αποκαλύπτοντας ότι έγιναν επαφές για το συγκεκριμένο θέμα γεγονός που εκτιμάται ότι δημιουργεί πρόσφορο «έδαφος» για την περαιτέρω συζήτηση της σχετικής πρότασης και της μελέτης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ ΑΕ) για την επίτευξη της ανάπτυξης σύνδεσης Βόλου-Σμύρνης.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο ΟΛΒ εκπόνησε και ολοκλήρωσε, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης, μελέτη βιωσιμότητας για τη θαλάσσια σύνδεση Βόλου – Σμύρνης, τον περασμένο Μάιο σύμφωνα με την οποία , η σύνδεση Βόλου – Σμύρνης αποτελεί τη συντομότερη διαδρομή διασύνδεσης Ευρώπης και Ασίας, ενώ δημιουργεί και χερσαία σύνδεση με τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας (πρωινή άφιξη στο Βόλο από Σμύρνη και νυχτερινή αναχώρηση από Πάτρα ή Ηγουμενίτσα προς Ιταλία και το αντίστροφο). Παράλληλα, αποτελεί δίαυλο διακίνησης εμπορευμάτων προς κεντρική, ανατολική και δυτική Τουρκία, όπως και προς Ιράν, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και αλλού.

Η υπόθεση της στρατηγικής αξιοποίησης του λιμένα Βόλου δεν είναι πρόσφατη. Περίπου δύο συναπτές δεκαετίες φορείς του τομέα των μεταφορών αλλά και της ναυτιλίας ασχολήθηκαν με τις δυνατότητες ανάπτυξης σιδηροδρομικού πορθμείου του λιμένα του Βόλου με λιμάνι της Συρίας αλλά η όλη υπόθεση ,παρά και τις διπλωματικές επαφές, τότε δεν προχώρησε. Τώρα ο ΟΛΒ επανέρχεται με ένα νέο σενάριο σύνδεσης βορειότερα με τη Σμύρνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter