Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κυρώθηκε η Σ.Σ.Ε. στην ακτοπλοΐα

varvitsiotis-78

Την απόφαση με την οποία κυρώνεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Πληρωμάτων Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών Πλοίων για το έτος 2014, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το κείμενο της σύμβασης είχε υπογραφεί τον Απρίλιο από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς και κλαδικών οργανώσεων.

Με την υποβληθείσα νέα Σ.Σ.Ν.Ε, οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί, επιδόματα και επιπρόσθετες αμοιβές δεν παρουσιάζουν αλλαγή παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τους αντίστοιχους μισθούς και τα επιδόματα του 2013. Η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του 2014 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Σημειώνεται, ότι το κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τη Ναυτική Εργασία καταρτίζεται κατόπιν ελεύθερης διαπραγμάτευσης των εκπροσώπων των πλοιοκτητών και των ναυτικών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σε αυτήν την κατεύθυνση ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο με σκοπό την ενίσχυση της εργασιακής ειρήνης στις θαλάσσιες μεταφορές και την διασφάλιση της υγιούς λειτουργίας της ακτοπλοΐας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter