Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πρέβελης»: Συνεχίζει προς Χάλκη και Ρόδο

prevelis-56583

Ακόμα να φτάσει στη Ρόδο το επιβατηγό οχηματαγωγό «Πρέβελης», το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Πειραιά και ακόμα δεν έχει φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο, το οποίο διεκόπη μετά από την προσάραξη του στη νησίδα Ασπρονήσι της Σαντορίνης, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Το «Πρέβελης» αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

Ωστόσο η περιπέτεια των επιβατών συνεχίστηκε καθώς το πρωί της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Κάσου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν θα το λιμάνι της Κάσου και ότι συνεχίζει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.

Στην Κάσο επρόκειτο να αποβιβασθούν 25 επιβάτες και 6 φορτηγά, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν 6 επιβάτες και ένα φορτηγό όχημα.

Λόγω καιρικών συνθηκών, το πλοίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει ούτε στην Κάρπαθο ούτε στο Διαφάνι, όπου επρόκειτο να αποβιβαστούν 12 επιβάτες και να επιβιβαστούν εννέα.

Το πλοίο συνεχίζει προς Χάλκη και Ρόδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter