Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΝΕΝ: Διαμαρτυρία για τους απλήρωτους ναυτεργάτες της ΝΕΛ

ntalakogiorgos-04

Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση των Ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται σε πλοία της ΝΕΛ.

Τα πληρώματα εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι εξακολουθούν να μην τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές επί σειρά μηνών.

Στην σχετικά ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι ελάχιστες αποδοχές που καταβλήθηκαν στα πλοία «EUROPEAN EXPRESS» και «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» είναι στάχτη στα μάτια των Ναυτεργατών ενώ στα υπόλοιπα και ιδιαίτερα στα επισκευαζόμενα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Διοίκηση της ΝΕΛ παραπέμπει για την καταβολή και την εξόφληση των Ναυτεργατών στην τράπεζα Πειραιώς αποποιούμενη με τον τρόπο αυτό τις σοβαρές ευθύνες που έχει για την πολύμηνη καθυστέρηση στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών....

Η τράπεζα Πειραιώς εδώ και μερικές ημέρες υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την ΝΕΛ για την εξυγίανση της εταιρίας αλλά έως τώρα δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ....

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και οι υπηρεσίες του αδρανούν, αδιαφορούν και δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και της ΣΣΕ....

Ο Συλλογικός φορέας της πλοιοκτησίας (ΣΕΕΝ) δηλώνει ότι η ΝΕΛ δεν συμμετέχει και δεν είναι στις τάξεις του...

Η Διοίκηση της ΠΝΟ επαναπαύεται στις αόριστες υποσχέσεις οι οποίες αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι αέρας κοπανιστός....

Στην πραγματικότητα η μεγάλη πλειοψηφία των πληρωμάτων της ΝΕΛ είναι υπό καθεστώς εγκατάλειψης χωρίς καμιά στοιχειώδη μέριμνα και φροντίδα.

Ήδη σε δύο μέρες μπαίνουμε στην μεγάλη εβδομάδα και οι Ναυτεργάτες της ΝΕΛ παραμένουν απλήρωτοι.

Είναι ντροπή και κατάντημα για όλους που έχουν ευθύνη για την διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και που με την αδιαφορία τους συμβάλουν με όλους τους τρόπους να υπονομεύονται τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των Ναυτεργατών».

Τέλος η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ότι θα συνεχίζει την παρέμβαση και την δράση της μαζί με τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή αγώνα για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των Ναυτεργατών τόσο στην ΝΕΛ όσο και στις υπόλοιπες εταιρίες που υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter