Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπεγράφη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας

agones-grammes 2

Στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με μηδενικές αυξήσεις για το 2014, που καλύπτει όλους τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της ακτοπλοΐας και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία διεθνών γραμμών, προχώρησαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Η ισχύ της σύμβασης είναι από 1ης Ιανουαρίου του 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014. Ως θετική εξέλιξη για τους Έλληνες ναυτικούς και για τις επιχειρήσεις ενός «πληγωμένου» οικονομικά κλάδου και κυρίως, για την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη που όλοι επιζητούν, χαρακτήρισε την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επιβατηγού Ναυτιλίας και της ΠΝΟ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης.

Στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει τα ακόλουθα: «Η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης για το 2014, μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποτελεί θετική εξέλιξη.

Θετική εξέλιξη για τους Έλληνες Ναυτικούς, για τις επιχειρήσεις ενός «πληγωμένου» οικονομικά κλάδου και κυρίως, για την εργασιακή και κοινωνική ειρήνη που όλοι επιζητούμε στη Ναυτιλία. Το έχω ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, δεν θέλουμε ούτε εργασιακό χάος, ούτε «εργασιακό μεσαίωνα». Θέλουμε αλλαγές και βελτιώσεις, που μόνο σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης θα πετύχουμε».

Σημειώνεται ότι, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Η ΑΝΕΚ -LINES ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» θα αναχωρήσει από τον Πειραιά για τα Χανιά στις 11 το βράδυ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter