Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Παγώνει» προσωρινά τις κινητοποιήσεις η Π.Ν.Ο.

PEIRAIAS332

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελληνίας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), η οποία ωστόσο θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με προοπτική κλιμάκωσης στην περίπτωση που δεν έχουν επιλυθεί οριστικά τα ζητήματα που έχει θέσει η Π.Ν.Ο. στο διεκδικητικό της πλαίσιο.

Και η τελευταία συνάντηση με τον ΣΕΕΝ δεν φαίνεται να οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα, οπότε και αποφασίστηκε να γίνει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ προ της κρίσιμης συνεδρίασης της Εκτελεστικής της Π.Ν.Ο., είχε προηγηθεί συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας Αθ. Μπούσιο, ο οποίος και τους ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υ.Ν.Α. για το θέμα της διασφάλισης των δεδουλευμένων αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πλοίο ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΕΝ έχει αντιδράσει στην εν λόγω ρύθμιση όπως βέβαια είχε αντιδράσει και η Π.Ν.Ο., για διαφορετικούς όμως λόγους και οι δύο πλευρές.

Πάντως το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός ανέφερε ότι το πλοίο ασφαλείας θα μπορεί να δρομολογηθεί μετά από 72 ώρες συνεχιζόμενης διακοπής της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δηλαδή σε περιπτώσεις κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, κατάρρευσης ακτοπλοϊκής εταιρείας ή άλλης έκτακτης ανάγκης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το υπουργείο δε σκοπεύει να καταλύσει το απεργιακό δικαίωμα των Ελλήνων ναυτεργατών ούτε όμως και να αφήσει να καταστρατηγείται το κοινωνικό δικαίωμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιωτικών συγκροτημάτων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο.

"Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα (Τετάρτη, 2/04/2014), προκειμένου να εξετάσει και εκτιμήσει την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση από την μέχρι τώρα πραγματοποιούμενη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων των πλοίων όλων των κατηγοριών, επιβεβαίωσε ομόφωνα προηγούμενη απόφασή της για την συμμετοχή της ΠΝΟ στην κηρυχθείσα από την Γ.Σ.Ε.Ε.

24 ωρη απεργία για τις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 με προοπτική κλιμάκωσης

Η ΠΝΟ δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, αλλά ανασυντάσσεται και αξιοποιώντας την πείρα που αποκόμισε από την απεργία αυτή, προχωρεί με μεγαλύτερη δυναμική και αποφασιστικότητα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της. Πρώτος σταθμός της κλιμάκωσης αυτής είναι η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ πράγμα που θα σηματοδοτήσει τις παραπέρα απεργιακές κινητοποιήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών με ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα.

Το μήνυμα που στέλνει η τωρινή απεργιακή μας κινητοποίηση προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι νομοσχέδια – λαιμητόμοι που σφαγιάζουν το ιερό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών δεν πρόκειται στην πράξη να περπατήσουν, γιατί Κυβέρνηση και εφοπλιστές θα βρουν απέναντί τους σαν μια γροθιά όλους εμάς τους Έλληνες ναυτεργάτες.
Καλούμε την Εργοδοσία και την Κυβέρνηση, να κάνουν τον απολογισμό τους, να αφήσουν τα παιγνίδια και «τερτίπια» σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου μας, και να ενσκήψουν με σοβαρότητα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Εμείς δώσαμε δείγμα γραφής, που εννοούμε τον ουσιαστικό διάλογο και τους αγώνες, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Σειρά τους να πράξουν το ίδιο".

 

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter