Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ρήτρες» για την ακτοπλοΐα

epivates-kalokairi

Αποφασισμένη εμφανίζεται ,σύμφωνα με πληροφορίες ,η κυβέρνηση να διαφυλάξει τις ακτοπλοϊκές δραστηριότητες στο λιμάνι του Πειραιά την «επόμενη» της ιδιωτικοποίησή του, η διαδικασία της οποίας ενεργοποιήθηκε χθες.

Το όλο θέμα ως γνωστόν απασχολούσε και απασχολεί συγκεκριμένη ομάδα χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και φορείς της νησιωτικής χώρας που είχαν εκφράσει προβληματισμούς ως προς την μεταχείριση που θα τύχουν, ως προς το τιμολογιακό, από εκείνον που θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός οι προσφορές του οποίου θα πρέπει να κατατεθούν εντός του Απριλίου.
Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων είχαν επισημάνει σχεδόν από εικοσαετίας τη σημασία διατήρησης σε «ανεκτά επίπεδα» του κόστους λειτουργίας του επιβατικού λιμένα αλλά και τις στρεβλώσεις που δημιουργούνταν από την πολιτική αυτή ως προς τα άλλα τμήματα του λιμένα που σε πολλές των περιπτώσεων φάνηκε να καλύπτουν το εν λόγω κόστος λειτουργίας. Μάλιστα στο παρελθόν είχαν διεξαχθεί πολλές συζητήσεις για το επιβατικό λιμάνι αλλά και για τις προθέσεις των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων να επενδύσουν σε «τερματικούς σταθμούς» αναλαμβάνοντας και το κόστος λειτουργίας τους έναντι ενός συμβολικού ενοικίου. Βέβαια οι καταστάσεις άλλαξαν άρδην, τα οικονομικά αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων είναι γνωστά και τα εν λόγω σχέδια και συζητήσεις παραπέμφθηκαν στις καλένδες. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το ακτοπλοϊκό θα είναι μία βασική παράμετρος στο όλο διαδικαστικό κάτι που μέλλεται να επιβεβαιωθεί με την γνωστοποίηση του πλαισίου του διαγωνισμού καθώς τα σχετικά «τεύχη» θα πρέπει να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτόν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter