Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό εξέταση μικρο- βελτιώσεις στο θεσμικό της ακτοπλοΐας

aktoploia kithira

Δεν πρόκειται αν επέλθουν ουσιαστικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την ακτοπλοΐα, παρά μόνο μικρο- βελτιώσεις, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς από το TheSeaNation για τα θέματα που ηγέρθησαν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφορικά με τον τομέα και τα προβλήματα που παρουσιάζει τα οποία συμποσούνται με τα προβλήματα άλλων κλάδων, τα οποία συνολικά θεωρούνται αιτία ανάσχεσης της ανάκαμψης της οικονομίας.

Δεν υπάρχει πρόταση είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης ούτε από την πλευρά της ΕΕ ενώ όσον αφορά το θέμα του Φ.Π.Α. που τέθηκε από φορείς του τουρισμού, αναφέρθηκε στο αίτημα εξομοίωσης του Φ.Π.Α. επιβατών – οχημάτων, σημειώνοντας ότι αναμένει από τον ΣΕΕΝ που είναι ο φορέας της ακτοπλοΐας, μελέτη επί του θέματος προκειμένου να προχωρήσουν ή όχι οι συζητήσεις.

Πάντα είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ψάχνουμε το δυνατόν καλύτερο, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών για την τόνωση της εκκίνησης στα νησιά.

Στις αναφορές του περί ακτοπλοΐας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν από έλλειψη πλοίων τα νησιά Κάσος, Κάρπαθος και Ανάφη, καθώς ως γνωστόν τα κονδύλια για τις άγονες έχουν μειωθεί κατά πολύ και ήδη αντιμετωπίζεται σοβαρό πρόβλημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω δρομολογήσεις.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι είπε, να αφήσουμε αυτά τα νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και για αυτό ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να εκλείψει το πρόβλημα.
Επίσης ερωτηθείς για τη γραμμή των Κυθήρων και τις ενστάσεις που έχουν εγερθεί από φορείς για τη διακοπή τη σύνδεσης με τον Πειραιά είπε ότι Κύθηρα και Αντικύθηρα εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς με σύνδεση από την Πελοπόννησο οπότε και δεν υφίσταται πρόβλημα ανάλογο με αυτό που κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τα τρία προαναφερθέντα νησιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter