Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» από την BLUE STAR FERRIES στη Σύμη

0simi

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων Φυσικών Φαινομένων, στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2019 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Σύμης, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 71 άτομα.
Το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες» της BLUE STAR FERRIES ξεκίνησε το 2014, έχει υλοποιηθεί στα νησιά Τήλο, Αμοργό, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και φέτος μετά τη Λέρο, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο νησί της Σύμης. Τα σεμινάρια έχουν παρακολουθήσει συνολικά πάνω από 670 άτομα. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ATTICA GROUP που τιτλοφορείται «Με προορισμό εσάς».
Πέραν της μετάδοσης των πολύτιμων γνώσεων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών, εξίσου σημαντικός σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η μετάδοση του εθελοντισμού και η καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στο πλαίσιο και σαν αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού δημιουργήθηκε η Ε.Δ.Ο.Κ Αμοργού τον Απρίλιο του 2015, η οποία από τότε έχει προσφέρει σημαντικό διασωστικό έργο και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής προστασίας του νησιού. Αυτό αποδεικνύει ότι η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος δεν περιορίζεται μόνο στην μετάδοση των Πρώτων Βοηθειών, αλλά επεκτείνεται και στην οργάνωση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως το θέμα της υγείας.
Πρώτες Βοήθειες είναι η άμεση και προσωρινή φροντίδα που παρέχεται στο θύμα ενός ατυχήματος ή σε κάποιον που αρρώστησε ξαφνικά, μέχρι την μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Σκοπός είναι η διατήρηση της ζωής, η πρόληψη της επιδείνωσης της κατάστασης, η ανακούφιση από τον πόνο και η βοήθεια για ανάνηψη. Σπουδαίο ρόλο στην παροχή Πρώτων Βοηθειών παίζει η ψυχραιμία. Οι Πρώτες Βοήθειες διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους. Δεν είναι υποχρέωση αλλά μπορεί να σώσει μια ζωή.
Η Ε.Δ.Ο.Κ. είναι μία μη κυβερνητική ομάδα που υπάγεται στην πολιτική προστασία, ιδρύθηκε το 2008 από εθελοντές διασώστες και σήμερα απαρτίζεται από 70 εθελοντές όλων των ηλικιών. Δραστηριοποιείται τόσο στην παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και στην υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων, όπου συμμετέχει πλήθος κόσμου, όπως συνέδρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και αθλητικοί αγώνες.
H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter