Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα 194 εκατ. ευρώ αποτιμά την Hellenic Seaways η νεα πρόταση εξαγοράς Μινωικών και ομίλου Γκριμάλντι

HSW ploio limani

Στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή από 1,5 ευρώ προηγουμένως ανέβασαν την δημόσια προσφορά τους προς τους μικρομετόχους της Hellenic Seaways οι Μινωικές Γραμμές συμφερόντων του ομίλου Γκριμάλντι που ελέγχουν ήδη το 40% των δικαιωμάτων ψήφου της Hellenic. Η προσφορά των 2,5 ευρώ αφορά πακέτα μετοχών έως και 70.000 τεμάχια ενώ για μεγαλύτερα πακέτα η τιμή είναι σύμφωνα με τις Μινωϊκές διαπραγματεύσιμη. Η νέα πρόταση έρχεται μετά την λήξη την προηγούμενη εβδομάδα της πρώτης και εντάσσεται στα πλαίσια των εντεινόμενων προσπαθειών των Μινωικών να αυξήσουν τον έλεγχό τους και εν τέλει να εξαγοράσουν τη μη εισηγμένη HSW, πρόθεση την οποία δημοσίως έχουν ανακοινώσει.

Για τον σκοπό αυτό άλλωστε προέβησαν και σε δημόσια πρόταση προς τους μετόχους μειοψηφίας. Παράλληλα όμως, ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών φέρεται να έχει συγκεντρώσει και ομάδα μετόχων προσκείμενη στο management της Hellenic Seaways, το οποίο έχει περιέλθει σε de facto αντιπαράθεση με τον όμιλο Γκριμάλντι, σε μια προσπάθεια να έχει λόγο στις εξελίξεις. Αδιαμφισβήτητος ρυθμιστής της επόμενης μέρας για τη Hellenic Seaways είναι πάντως η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ελέγχει επίσης ποσοστό της τάξης του 40% στην ακτοπλοϊκή ενώ είναι και εκ των βασικών πιστωτών της.

Η νέα πρόταση των Μινωικών αποτιμά την Hellenic στα 194 εκατομμύρια ευρώ όσο ακριβώς ήταν και το μετοχικό της κεφάλαιο το 1999, δηλαδή μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε με απόφαση των μετόχων στη Γενική Συνέλευση της 19ης Νοεμβρίου 1999 και ανερχόταν σε 194.037.500,00 ευρώ, διαιρεμένο σε 77.615.000 μετοχές.

Πηγή: www.kathimerini.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter